Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A járvány újabb 24 áldozata hunyt el az elmúlt hét nap során


Orosz Szputnyik V koronavírus elleni termék Győrben 2021. április 18-án
Orosz Szputnyik V koronavírus elleni termék Győrben 2021. április 18-án

Az elmúlt hét napban ötszáz első oltás megszervezése sem jött össze, noha elvileg az állami cél a magyar lakosság oltatlan harmadának elérése. Elhunyt újabb 24 koronavírusos beteg az időszak alatt, viszont tovább csökkent a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek hivatalos száma.

Az elmúlt hét nap során újabb 24 koronavírusos magyar halt meg Magyarországon az állam jelentése szerint. Így a közvetlen – szinte kizárólag a hazai kórházakban elhunyt – áldozatok száma 46.571 embernél jár.

Viszont a jelenleg kórházakban ápolt betegek száma tovább csökkent. 292 koronavírusos beteget ápolnak épp kórházban. Közülük nyolc fő állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel tartják őket életben.

Kevesebb mint ötszáz, nagyjából napi hetven első oltás megszervezését oldotta meg a magyar állam az elmúlt hét során. Mivel nagyjából a hazai lakosság harmadához nem jutott még el egy oltás sem, ilyen tempóval durván 130 év kellene hozzá, hogy mindegyikük kapjon legalább egyet.

6.410.533 fő kapott eddig egy vagy több koronavírus elleni oltást az országban, az állam továbbra is célként jelölte meg az oltatlanok elérését és beoltását. Számos orvos egyébként a pandémia viszonylagos erősödését várja ősztől, a vírus önmagában a nyártól most sem fog eltűnni.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG