Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Jelentősen csökkent a kórházba kerülő koronavírusosok száma


Balassagyarmaton oltanak 2021. szeptember 7-én
Balassagyarmaton oltanak 2021. szeptember 7-én

Több mint 250 fővel csökkent a kórházban lévő koronavírusos fertőzöttek száma, ami jelentős mérséklődés. Ebben viszont szerepet játszik az, hogy szerdán több mint százan haltak bele a járványba. Az oltási program továbbra is nullaközeli sebességgel halad.

A járvány újabb 102 közvetlen áldozatát jelentette az állami egészségügy csütörtökön. Az újabb halálozásokkal együtt 43.664 áldozatot tart nyilván az ország.

Egy nap alatt csaknem hat százalékkal csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma, így jelenleg 4199 betegről van szó. Közülük 165-en vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgéppel tartják őket életben.

Az oltási program lényegében áll, ötszáznál kevesebb első oltást sikerült megszervezni az előző nap során. Ez azt mutatja, hogy nem sikerül elérni a durván 3,5 millió oltatlan magyart, holott az oltásellenesek csak töredékrészüket tehetik ki. Harmadik oltásból kétezret adtak be, így kevesebb mint 3,8 millió embernek van három oltása jelenleg. További járványadatokért nézze meg automatikusan frissülő oldalunkat:

Hongkongban egy hét alatt mindenkit letesztelnek

A hétmilliós Hongkongban napi egymilliósra tervezik emelni a tesztelési kapacitást. Február közepe óta nagyjából napi ötezer új fertőzöttet regisztrálnak, ez pedig azzal fenyeget, hogy túlterheltté válik az egészségügyi rendszer.

Év eleje óta a vírus okozta szövődményekbe már 145 ember halt bele a városban. Összehasonlításként a tízmilliós Magyarországon az elmúlt hónapok során nagyjából naponta követelt ennyi közvetlen áldozatot a járvány.

„Ez nem jó hír az érintett szektorok számára, de a járvány jelenlegi szakaszában nincs más választásunk, mint elrendelni ezeket az intézkedéseket” – mondta a város kormányzója, Carrie Lam arról, hogy még fenn kell tartaniuk a korlátozásokat, a korábban bezáró éttermeket vagy a fizikai távolságtartást. Reményei szerint március elejére kilencvenszázalékos lesz az oltottsági arány Hongongban.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG