Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még tovább lassult az oltási program


Oltást készítenek elő egy orosházi oltóponton 2021. május 26-án.
Oltást készítenek elő egy orosházi oltóponton 2021. május 26-án.

Kevesebb mint ötezer ember kapta meg az első oltását szeptember 17-20. között. Stabilan emelkedik a kórházba kerülő fertőzöttek száma, az időszak alatt pedig elhunyt 13 beteg a koronavírus szövődményeiben.

A járvány újab 13 áldozatát jelentette az állam szeptember 20-án a megelőző három nap összesített adataként. A közvetlen áldozatok száma így 30 136 főnél jár Magyarországon.

Az időszak alatt tovább növekedett a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos fertőzöttek száma, jelenleg 380 ilyen beteget tartanak nyilván. Közülük nőtt azok száma is, akiket lélegeztetőgéppel tartanak életben, pillanatnyilag 45 ilyen betegről van szó.

Az oltási program rég nem látott lassúsággal csordogált az időszak alatt, a három nap alatt kevesebb mint ötezer ember első oltását sikerült megszervezni. Ez azt jelenti, hogy pillanatnyilag kevesebb mint 5 millió 860 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon. Ezzel az ország a kezdeti előny után messze az EU-s átlag alatt teljesít már.

Az állam az elmúlt heteknek megfelelően ezúttal sem közölte már, hogy összesen hányan regisztráltak oltásért. De a korábbi részleges adatközlések alapján még százezres nagyságrendű regisztrált nem kaphatta meg az első oltását sem.

Orbán Viktor pénteki tájékoztatójában arról beszélt, hogy Magyarországon nem lesz maszkviselési előírás vagy karantén, mert önmagában nem megoldás szerinte egyik sem. Kizárólag az oltás megoldás a miniszterelnök véleménye szerint.

Kötelező oltás viszont nem lesz, mert az sokaknál népszerűtlen lenne, "a magyar ember gyomra nem veszi be" Orbán Viktor meglátása szerint.

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
XS
SM
MD
LG