Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra meredeken emelkedik a kórházba kerülő covidosok száma


Gyöngyösön oltanak be egy nőt 2021. szeptember 9-én.
Gyöngyösön oltanak be egy nőt 2021. szeptember 9-én.

266-ról 300-ra ugrott a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. Újabb négy közvetlen áldozatot jelentettek, és csak háromezer ember kapta meg az első oltását az előző nap.

Újabb négy beteg halt bele a koronavírus szövődményeibe az állami tájékoztatás alapján. A járvány közvetlen áldozatainak száma így 30 102 embernél tart Magyarországon. Ezzel lakosságarányosan az egész világon Peru után Magyarországon haltak be a második legtöbben a fertőzések szövődményeibe.

Nagyot ugrott a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma szeptember 14-re. Az előző napi 266 beteg helyett már 300 ember van kórházban a fertőzéssel, 34-ről pedig 43 főre nőtt a különösen súlyos állapotú, lélegeztetőgépre szoruló fertőzöttek száma is.

Nem sikerült felgyorsítani az oltási tempót, most már csak háromezer újabb ember első oltását sikerült megszervezni előző nap. Így összesen 5.843.502 ember kapott legalább egy oltást Magyarországon, amivel messze az uniós átlag alatt van már az ország.

Az idősek, a képzetlenebbek és a megyeszékhelyeken kevésbé számítanak szigorításokra. Legalábbis ez derült ki egy friss reprezentatív felmérésből.

Mindezzel együtt azért a lakosság elsöprő többsége arra számít, hogy még az ősszel szigorítást fog indokolni Magyarországon az újra erősödő járvány.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG