Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tudott még tovább lassulni az oltási tempó


Oltási folyamat a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 25-én

A hétvégén napi háromezer alá esett az első oltások beadásának üteme. A hétvégi napokon egy újabb halálos áldozatot regisztráltak és 155 újabb fertőzöttet.

Egy újabb halálesetet jelentett a járványügyi állami tájékoztatás, így a járvány közvetlen áldozatainak száma 30 027 embernél jár Magyarországon. Ez a világon jelenleg a második legrosszabb halálozási mutató lakosságarányosan Peru után a Worldometer nyilvántartása szerint. 155 új fertőzöttet is azonosított az állami egészségügy az időszak alatt.

Durván hétezer embernek sikerült megszervezni az első oltását péntek és hétfő reggel között, ami napi kevesebb mint háromezres ütemet jelent. Az állam most sem adta meg a regisztráltak számát, de az utolsó tájékoztatásuk alapján még több mint 300 ezer olyan regisztrált biztosan van, aki még egy oltást se kapott.

Használhatatlan szakmai anyag a minisztériumtól

A harmadik oltásokra vonatkozó minisztériumi eljárásrendet nem találták túl hasznosnak az orvosok számára, ezért a Magyar Orvosi Kamara egy független magyar szereplők által elkészített, szakmailag értékelhető anyagot ajánlott a témában.

Erről alább olvashat bővebben. A "tudományos alapon nyugvó, transzparens, rugalmasan alkalmazható és felülvizsgálható" anyagot megköszönte a szerzőknek a kamara.

XS
SM
MD
LG