Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy nap alatt elhunyt egy tucat fertőzött


Békéscsabán oltanak be egy férfit 2021. augusztus 23-án.
Békéscsabán oltanak be egy férfit 2021. augusztus 23-án.

A korábbiakhoz képest továbbra is nagyon nehezen megy az oltási program, valamivel több mint háromezer ember kapta meg az első oltását előző nap. Tovább nőtt a kórházi kezelésre szorulók száma, és 12 újabb közvetlen halálos áldozata is volt a járványnak.

A járvány újabb 12 áldozatát jelentette az állami tájékoztatás szeptember 15-én. A közvetlen áldozatok száma így 30 114 főre emelkedett. Tovább nőtt a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma, jelenleg 307 ilyen beteg van. Lélegeztetőgéppel pillanatnyilag 40 embert tartanak életben.

Ismét mintegy háromezer ember első oltását sikerült megszervezni előző nap. Ez azt jelenti, hogy 5 millió 847 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon. Ez lakossáságarányosan messze az uniós átlag alatt van. Eközben az állami tájékoztatás alapján százezres nagyságrendben vannak olyan regisztráltak az országban, akik még egy oltáshoz sem jutottak hozzá.

Külföldre nézve, Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök karanténba kényszerült, miután a környezetében többen is megfertőződtek a koronavírussal.

Moszkvai tájékoztatás szerint Vlagyimir Putyin azután döntött a karanténba vonulásról, hogy hétfőn több személyes találkozón is részt vett, például Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, aztán orosz paralimpikonokkal találkozott, majd Nyizsnyij Novgorod megyébe utazott, a Belarusszal közös nagyszabású hadgyakorlat helyszínére.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG