Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Jakab-dal a kormányváltásól, Békemenet lengyelek nélkül


Levélszavazásra készült országos pártlistás szavazólap mintája a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén 2022. március 3-án. A tanácskozáson az NVB jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját
Levélszavazásra készült országos pártlistás szavazólap mintája a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén 2022. március 3-án. A tanácskozáson az NVB jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját

Saját sikerének tekinti az ellenzéki összefogás a járványügyi korlátozások enyhítését, két produkció is a zene segítségével igyekszik nyomatékosítani a kampányüzeneteket.

Jóváhagyta a pártlistás szavazólapok mintáját a Nemzeti Választási Bizottság. Ahogy korábban írtuk, a lapokon hat oszlop lesz, az ellenzéki összefogás lesz balról az első és a Fidesz az utolsó. A szavazólap mérete mintegy 20×42 centiméter. Külön szavazólapot nyomtatnak a levélben szavazóknak, ez pecsét nélkül érvényes. A választópolgárok szerdáig ellenőrizhetik, hogy visszaéltek-e adataikkal, aláírásukkal a képviselőjelölteket támogató aláírásgyűjtésben.

Saját sikerének tekinti az ellenzéki összefogás, hogy a kormány feloldotta a járványügyi korlátozások nagy részét. Az Egységben Magyarországért közleménye szerint „a járványügyi korlátozások feloldását az Egységben Magyarországért pártjai egy héttel ezelőtt kezdeményezték, és az Orbán-kormány most engedni kényszerült. A magyar embereket indokolatlanul korlátozó intézkedéseket a követelés bejelentése után egy héttel részben feloldották. De fenntartottak egy sor fölösleges, a szabadságot továbbra is fölöslegesen korlátozó intézkedést.”

„A baloldal a háború pártján áll” – vonta le újfent a következtetést az állami rádió péntek reggeli műsorában a kormányfő. Orbán Viktor megismételte, hogy szerinte az ellenzék fegyvert, katonát küldene Ukrajnába, és ezzel belesodorná az országot a háborúba. Szerinte most nem nyilatkozatokkal kell kedvezni a nyugati szövetségeseknek, hanem magyar szemmel kell nézni a helyzetet, így a baloldal háborúba sodró kijelentéseinek ellent kell mondani.

Saját dalát énekelte el a kormányváltásról Jakab Péter, a Jobbik elnöke, amikor pártjának Pest megyei képviselőjelöltjét látogatta meg. Zágráb Nándor kísérte gitáron, és ígéretük szerint az alig kétperces dalból kiderül, hogyan született az egységes ellenzék és mi a választás tétje. Szó esik „zugbajszos Kövérről” és a rabszolgatörvényről is.

Ugyancsak a zenét használja üzenetének nyomatékosítására egy MarkyNoise fedőnevű ismeretlen, aki egy technoalapra másolta Márki-Zay Péter és más ellenzéki politikusoknak a médiában sokat hangoztatott megszólalásait. Hogy melyik oldalt támogatja a szerző, elárulja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt idézeteit felhasználó szám címe: Ostoba dógok.

Nem jönnek lengyelek különvonattal a CÖF március 15-re meghirdetett Békemenetére. Az Átlátszó úgy tudja, a potenciális résztvevők a bérelt szerelvényt felajánlják a lengyel vasúttársaságnak, hogy segítsék a gyermekes anyák kimentését a háború sújtotta Ukrajnából. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett eseményekre 2012 óta hagyományosan különvonatot bérelt a Gazety Polskiej Klub, a Gazeta Polska (Lengyel Újság) nevű jobboldali-konzervatív magazinhoz kapcsolódó szervezet, amely most Facebook-oldalán közölte friss döntését.

A kormánybarát sajtó kampánycikkei péntek reggel:

A Szabad Európa összes cikkét a választással kapcsolatban itt találja.

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG