Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra ezer alatt itthon a napi új betegek száma


Pulzust mérnek a Szent János Kórházban 2020. június 4-én.
Pulzust mérnek a Szent János Kórházban 2020. június 4-én.

Az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein is beadja a lakosainak az egyik kínai és az orosz oltást, a magyar kormány tőlük kérdezte meg a tapasztalatokat ezekről a gyógyszerekről. Ezekről annyit árultak el, hogy "pozitívak" voltak.

875 új koronavírusos beteget azonosítottak hétfőre Magyarországon, így jelenleg 110 853 aktív fertőzöttről tudni az országban. 68 beteg hunyt el hétfőre, a közvetlen áldozatok száma így 11 409 főnél jár.

December 26. óta eltelt nagyjából három hét alatt 129 860 emberre elég oltóanyag érkezett az országba, ami dupla annyi, tehát csaknem 260 ezer adag oltást jelent. Ebből eddig 123 188 adagot tudtunk beadni, tehát kicsit kevesebb mint a készlet felét. Az Európai Uniónál a kormány 19,7 millió adag oltást kötött le eddig.

A kormány közlése szerint március végéig kevesebb mint félmillió ember beoltására elég, tehát egymilliónál kevesebb adag vakcina érkezik az országba az EU-tól. De ezzel nem elégedettek, ezért a kormány felvette a kapcsolatot az Egyesült Arab Emírségekkel és Bahreinnal, a két országgal, ahol kínai és orosz oltásokat kezdtek beadni.

Erről annyit árultak el a tájékoztató honlapon, hogy az ottani hatóságok tapasztalatai "pozitívak" voltak az EU-n belül egyelőre nem engedélyezett szerekről.

A környező országok közül Szlovéniában a közeljövőben talán enyhíthetnek a korlátozásokon, de Horvátországban, Szlovákiában vagy épp Ausztriában nem.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG