Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem lesz szünet, a virológus szerint szinte átcsúszunk az újabb járványhullámba


Utasok védőruhában a jakartai repülőtéren 2021. november 29-én.
Utasok védőruhában a jakartai repülőtéren 2021. november 29-én.

Az elmúlt 24 órában 1370 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 151 beteg halálát okozta a hivatalos adatok szerint a koronavírus okozta betegség. Rusvai Miklós szerint pár hét választja csak el az országot az ötödik járványhullámtól.

Magyarországon hétfő óta 1370 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.246.689 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Azt nem közölték a hivatalos járványportálon, hogy az újonnan regisztrált esetek közül mennyi az omikronnal fertőzött beteg. Meghalt 151 ember, velük az elhunytak száma 38.894 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 116.778, kórházban 4019 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 374-en vannak lélegeztetőgépen. Az év hátralévő három napján is lehet regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltást kérni a kórházi oltópontokon, és januárban is lesz 11 ilyen nap. Hetek óta van lehetőség az 5-11 éves korosztály oltására. Eddig a szülők 58 ezer gyermeket regisztráltak, közülük 37 ezer már megkapta az erre a korosztályra készített Pfizer-vakcinát.

Véget sem ér a negyedik, máris itt az ötödik járványhullám

Erről Rusvai Miklós beszélt az ATV-ben. A virológus szerint az omikron miatt elkerülhetetlen, hogy Magyarországon is újabb járványhullám söpörjön végig. A szakember január valószínűsíti az újabb hullám indulását. A negyedik hullám lecsengőben van, de nem ér véget, máris kezdődik az ötödik.

A virológus úgy véli, hogy az újabb hullám enyhébb lehet a korábbiaknál, egyebek között az átoltottság, a mintegy 1,5 millió immunis, vagy a fertőzésen átesett személy, illetve az omikron gyengébb kórokozó képessége miatt.

XS
SM
MD
LG