Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nincs újabb halálos áldozat, de 160 felett a fertőzöttek száma


Hungary - Vaccination location in Miskolc, at the county hospital 2021.03.28.
Hungary - Vaccination location in Miskolc, at the county hospital 2021.03.28.

Hétfőn mindig a hétvégi összesített adatokat közli a kormányzati járványportál. Ez azt jelenti, hogy pénteken, szombaton és vasárnap összesen 161 új fertőzöttet igazoltak és egyetlen halálesetet sem hoztak összefüggésbe ezen a három napon a járvánnyal.

Az újonnan regisztrált fertőzöttekkel együtt összesen 809 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma változatlanul 30 020 fő. Az aktív fertőzöttek száma 33 394. Kórházban 55 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványportál hétvégi összesített adatai szerint a beoltottak száma 5 596 543 fő, közülük 5 374 864-en már a második oltást is megkapták.

Németországban korlátozásokra számíthatnak azok, akik nem oltatják be magukat

Németországban Angela Merkel kancellár már korábban bejelentette, hogy a koronavírus elleni oltást nem fogják kötelezővé tenni. A német kancelláriaminiszter ugyanakkor egy lapinterjúban arról beszélt, hogy ha ilyen ütemben terjed a delta variáns, két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma az országban, hacsak nem oltatják be magukat többen.

Helge Braun azt mondta, hogy az új fertőzöttek száma gyorsabban növekszik a korábbi hullámokhoz képest, ezért azok, akik nem oltatták be magukat, korlátozásokra számíthatnak, még negatív vírusteszttel is.

A beoltottak minden bizonnyal nagyobb szabadságot élveznek majd, mint azok, akik nem kaptak oltást. Ez akár azt is jelentheti, hogy az utóbbiak számára nem lesz lehetséges étterembe, moziba vagy esetleg stadionba menni tekintettel a nagyon – fogalmazott a politikus a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozva.

A 83 milliós Németország lakosságának nagyjából 60 százaléka kapta meg valamelyik koronavírus elleni vakcina első adagját, 48 százalékuk már a másodikat is.

Eddig 153 pozitív teszt az olimpián

A szervezők tájékoztatása szerint július 26-ig a tokiói olimpiai játékokra akkreditáltak közül eddig 153 embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 16-baj az elmúlt 24 órában lett pozitív a tesztje. Az érintettek közül összesen 19-en sportolók.

Ezek a sportolók karanténba kerültek, a Tokiói-öbölre néző apartmanházakban vannak. A világjárvány miatt egy évvel elhalasztott olimpia július 23-án kezdődött Tokióban, ahol a járvány rendkívüli állapot van érvényben. Az ötkarikás játékokat is zárt kapuk mögött rendezik.

XS
SM
MD
LG