Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Notesz – lapozzuk együtt!


Legtöbbünk életében alighanem volt olyan időszak, amikor hordtuk magunkkal a kis noteszünk, amibe feljegyeztük életünk apró-cseprő eseményeit, a mindennapok érdekességeit. Pillantsanak be a Szabad Európa munkatársainak noteszába!

Tavaly szeptemberi újaindulásunk óta mindig próbálunk figyelni arra, hogy a magyar nyelvű médiában ritka történetekkel, érdekességekkel és (akár formai) újdonságokkal álljunk elő - legyenek azok oknyomozó riportok, különleges videók távoli vidékekről vagy éppen izgalmas infografikák.

Amikor tavaly ősszel megkérdeztük olvasóinkat, mi érdekelné leginkább őket, rengetegen válaszolták azt: miként élnek külföldön a magyarok, milyennek látják lakhelyüket, és onnan Magyarországot?

A válasz elgondolkodtatott minket, sokat beszélgettünk róla a szerkesztőségen belül – így született meg a Notesz ötlete.

A Noteszben a Szabad Európa külföldön (és Magyarországon) élő munkatársai mesélnek olyan témákról, melyek foglalkoztatják őket vagy szűkebb-tágabb környezetüket, legyen az a magyar karanténcsalád, a belgiumi továbbtanulás, a francia szerető-kultúra, a cseh Deli csoki és a túró rudi viszonya, a londoni oltások menetrendje, az erdélyi online oktatás vagy éppen európai tudósítónk tollából az, hogy megmentheti-e nyarunkat az oltási útlevél.

A Notesz tehát kicsit személyes, a mi életünkre reflektál, a minket izgató kérdésekkel foglalkozik – valahogy úgy, mint gyermek- és kamaszkorunk noteszei. A helyszín London, Párizs, Brüsszel, Prága, Csíkszereda, Budapest – és a sor terveink szerint hamarosan bővül.

Jó lapozgatást kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG