Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor a kicsik oltásáról és az oltási hét meghosszabbításáról beszélt


Egy 11 éves fiút oltanak be koronavírus ellen Montreálban 2021. november 24-én
Egy 11 éves fiút oltanak be koronavírus ellen Montreálban 2021. november 24-én

Semmit sem zárok ki, minden rosszat szeretnék elkerülni – fogalmazott az újabb zárást firtató kérdésre a miniszterelnök a közmédiában. Szerinte a harmadik oltás életmentő.

Orbán Viktor bejelentette, hogy egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet. Arra számít, hogy aki nem oltásellenes, viszont a lehető legkisebb fáradsággal meg tudja oldani azt, hogy megkapja az oltást, él ezzel a regisztrációhoz nem kötött lehetőséggel. Szerinte a harmadik oltás életmentő.

A miniszterelnök a járványadatok ellenére arról beszélt, hogy lehet idén a tavalyinál jobb karácsony, ha megnő azok száma, akik megkapják a harmadik oltást. Szerinte a zárás csak lassítaná a járványt, az oltás a megoldás.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy lehetővé válik az 5-12 évesek oltása, az ehhez szükséges vakcinából az első szállítmány december 20-ika környékén érkezik az országba, kétmillió darabot rendelt belőle az állam. A miniszterelnök arra kérte a szülőket, hogy oltassák be a gyermekeiket.

Az egészségügy leterheltségéről azt mondta, eszközök ágyak, lélegeztetőgépek vannak, és egyelőre még ember is van elég. Szerinte minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik.

XS
SM
MD
LG