Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor: ha nem vagyunk beoltva, kis karácsonyunk lesz, ha be vagyunk, nagy


Az üres Vörösmarty tér 2020 decemberében, amikor elmaradt a karácsonyi vásár
Az üres Vörösmarty tér 2020 decemberében, amikor elmaradt a karácsonyi vásár

A miniszterelnök szerint az a közmegegyezés a szakértők között, hogy a járványhullám csúcsán vagyunk. Orbán Viktor a közmédiában elmondta a friss járványadatokat: csütörtökön 6884 új fertőzöttet találtak, kórházban 6939 embert kezelnek, és elhunyt 166 ember a vírus következtében.

A miniszterelnök azt mondta, hogy csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, de pontos adatokat nem mondott. A kormányzati járványportál később megjelentette a részletesebb számokat. Ezek szerint 573-an vannak lélegeztetőgépen abból a 6939 koronavírusos betegből, akit kórházban ápolnak.

Az aktív fertőzöttek száma 177.596 fő, az újonnan regisztrált covidosokkal együtt pedig a járvány kezdete óta összesen 1.182.922 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Túl a csúcson?

Orbán Viktor szakértői szerint már inkább javul a járványhelyzet, most van az ország a járványhullám csúcsán és már lefelé jön. Orbán megismételte, hogy szerinte csak az oltás jelent megoldást a vírusra. Úgy fogalmazott, hogy ha nem vagyunk beoltva, kis karácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva, nagy karácsonyunk lesz.

Vasárnap este 7 óráig tart az oltási akcióhét, amikor regisztráció és időpontfoglalás nélkül beoltanak mindenkit. A miniszterelnök tudomása szerit csütörtökön összesen 51.660 oltást adtak be, ebből 42.453 harmadik oltás volt.

Az 5-11 évesek oltásáról is beszélt Orbán Viktor a közmédiának adott szokásos péntek reggeli nyilatkozatában. Megerősítette, hogy december 15-én kezdhetik oltani ezt a korosztályt. Megközelítőleg 70 ezer vakcina érkezik erre a célra, kijelölték már azokat az oltópontokat, háziorvosoknál, gyermekháziorvosoknál, ahol beoltathatják gyermekeiket a szülők.

XS
SM
MD
LG