Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Orbán Viktorral közös vitáról beszélt Márki-Zay Péter


Márki-Zay Péter interjút ad az AP hírügynökségnek 2021. november 17-én Hódmezővásárhelyen
Márki-Zay Péter interjút ad az AP hírügynökségnek 2021. november 17-én Hódmezővásárhelyen

Legfontosabb cikkeink szerda reggel: a közmédia kérdéseire csak egy, a csatornán megrendezett, Orbán Viktorral közös vitán válaszol Márki-Zay Péter. Tovább erősödhet a járvány, előrejelzések szerint az ötödik járványhullám meg fogja haladni a delta-variáns okozta fertőzésszámot Budapesten. Migrációkutató: Orbán Viktor kormánya folytatja a legaktívabb bevándorláspolitikát 1990 óta.

Közel százezer aláírásnál jár az ellenzék népszavazási kezdeményezése, amelynek célja, hogy a tavaszi országgyűlési választások napján a kínai Fudan Egyetemről és az álláskeresési támogatásról is véleményt mondhassanak a választók, ne csak a kormány gyermekvédelmi népszavazási kérdéseiről.

Márki-Zay Péter szerint a két kérdésnek a referendumon messze túlmutató jelentősége van, mert az előválasztás után ez „a népszavazás átvezet a kormányváltáshoz”. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ezen a tájékoztatón az M1 újságírójának kérdésére felelte azt, hogy nagyon szívesen válaszol minden kérdésükre „egy M1-en megrendezett, Orbán Viktorral folytatott közös vitán”.

Újra berobbanhat a járvány

Kicsivel, de újra emelkedni kezdett a kórházba kerülő koronavírusos betegek száma, a lélegeztetőgépen lévőké stagnált. A járvány újabb nyolcvan áldozata hunyt el az előző nap során, adta hírül csütörtökön az állami egészségügy. A közvetlen áldozatok száma az újabb halottakkal együtt már 39 679 főnél jár.

3101 koronavírusos beteget tartanak nyilván a kórházakban, ami hosszú idő után újra kis növekedés az előző napi értékhez képest. Vattay Gábor, az ELTE járványügyi modellezéssel is foglalkozó fizikusának előrejelzése szerint az ötödik járványhullám a jövő hét során meg fogja haladni a delta-variáns okozta negyedik hullámban elért magasságot Budapesten.

Orbán aktív bevándorláspolitikája

A kínai és a magyar kormány nemzetfelfogása hasonló, mondja a kutató, aki szerint az emberek megcsömörlöttek az identitások változatosságától és képlékenységétől, és sokan visszafordultak valamiféle képzelt autenticitás felé, amelyet Orbán Viktor is hirdet Magyarországról – miközben az ő kormánya folytatja a legaktívabb bevándorláspolitikát 1990 óta.

Örömrajzolás és jótékonyság

Együtt – ez volt a hívószó, amelyre legutóbb rajzolt a közösség a Budapest Bike Maffiával közös projektben. Az elkészült munkákat jótékonysági árverésre bocsátják majd. A háromezer fős rajzkör tagjai szabadidejükben is szívesen alkotnak, mert – ahogy ők mondják – ez örömrajzolás.

Örömrajzolás és jótékonyság: bemutatjuk a #Hetirajzot
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:06 0:00

Egy brit offshore-lovag és magyar pártfogoltja

Ki az az angol úr, aki nemcsak Jászai Gellért karrierjének beindításában segédkezett, de üzletfele volt Habony Árpád korábbi ügyvezetője és a Századvég korábbi elnöke is? Keller-Alánt Ákos járt utána, mit lehet tudni az offshore-paradicsomokban otthonosan mozgó ügyvédről.

Szép napot kívánok,

Wiedemann Tamás

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG