Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Oroszország nem fog fellebbezni a kétéves doppingeltiltás ellen


Az Orosz Olimpiai Bizottság központi irodája Moszkvában 2019. december 24-én, nem sokkal az Oroszországot eltiltó határozat után.
Az Orosz Olimpiai Bizottság központi irodája Moszkvában 2019. december 24-én, nem sokkal az Oroszországot eltiltó határozat után.

Az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) nem fog fellebbezni a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azon döntése ellen, amelynek értelmében Oroszország a sorozatos és államilag irányított doppingolás miatt két évig nem indíthat csapatot sportversenyeken.

A RUSADA arról számolt be hétfőn, hogy „az orosz atléták érdekeit előtérbe helyezve” nem fog fellebbezni a döntés ellen.

A CAS a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) eredetileg kiszabott négyéves ítéletét megfelezve december 17-én két évre megtiltotta, hogy az orosz sportolók országuk zászlaja alatt induljanak, és lejátsszák tiszteletükre a himnuszukat a nemzetközi versenyeken, például a 2021-re halasztott tokiói nyári, illetve a 2022-es pekingi téli olimpián.

Az orosz doppingellenes ügynökség azt írta közleményében, hogy „elhibázottnak és elfogultnak” tartja a CAS határozatát, ugyanakkor üdvözölte, hogy a testület elutasította a WADA által javasolt szigorúbb szankciókat.

„A RUSADA lezártnak tekinti ezt a fejezetet, és elkötelezett a WADA-val való együttműködés iránt a RUSADA tagi státuszának teljes körű helyreállítása érdekében” – mondták.

Végezetül kiemelték, hogy a RUSADA „teljes mértékben elkötelezett a dopping elleni küzdelem mellett, azonban továbbra is védeni fogja a tiszta orosz sportolók jogait, illetve ellenezni fog bármiféle diszkriminációt az orosz sporttal szemben”.

Készült az AP és a dpa tudósításának felhasználásával

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG