Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Oroszország ismét a kikötői infrastruktúrát támadta az ukrajnai Odesszában


Tűzoltás egy orosz légicsapást követően Odesszában 2024. május 1-jén
Tűzoltás egy orosz légicsapást követően Odesszában 2024. május 1-jén

Az orosz hadsereg szerdára virradóra csapást mért a fekete-tengeri kikötőváros több pontjára, illetve hét másik ukrajnai régióra.

Az ukrán légvédelem arról számolt be, hogy a kilőtt öt rakétából hármat és a húsz drónból tizennégyet leszedtek Cserkaszi, Dnyipropetrovszk, Hmelnickij, Herszon, Mikolajiv, Odessza, Rivne és Vinnicja régió felett.

Mikola Olescsuk szóvivő tájékoztatása szerint az odesszai kikötőnél három drónt és három manőverező robotrepülőgépet semmisítettek meg.

Öntudatlan nőt mentettek ki a romok alól a Kijev elleni támadások után
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:00:55 0:00

Az orosz inváziós erők által számos alkalommal célba vett város kulcsfontosságú az ukrán gabonaexport szempontjából.

Korábban az Ukrenergo hálózatüzemeltető közölte, hogy Rivnében pilóta nélküli repülőgép csapódott egy energetikai létesítménybe kedd éjszaka.

Ehhez kapcsolódóan: Oroszország folytatta az ukrajnai energetikai infrastruktúra rombolását

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrég arról számolt be, hogy az orosz légitámadások következtében mára az egy évvel korábbi felére esett vissza hazája áramtermelési kapacitása, ezért további légvédelmi eszközök küldésére szólította fel a szövetséges országokat a kritikus infrastruktúra védelmében.

A hálózat igazi tesztje júliusban és augusztusban várható, amikor a nyári hőség miatt erősen megugrik az áramfogyasztás.

XS
SM
MD
LG