Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ötvenkét új fertőzött és egy halott a friss magyar járványadatok szerint


A Sinopharm kínai koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. február 16-án
A Sinopharm kínai koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. február 16-án

Már nem sok hiányzik, de továbbra sincs meg a 5,5 millió beoltott Magyarországon, így váratnak magukra az újabb lazító intézkedések. Közben a gyártók bejelentették, hogy a Moderna és a Szputnyik is véd a delta (indiai) variáns ellen.

A kormányzati járványportál adatai szerint az elmúlt 24 órában 52 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 128 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Egy nappal korábban 34 új fertőzöttet igazoltak, és két halálesetet hoztak összefüggésbe a koronavírussal.

Egy halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal, így az elhunytak száma 29 992 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 39 354, kórházban 126 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 486 514, közülük 4 916 927-en már a második oltást is megkapták. Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Magyarország ismét Pfizer vakcinát ad kölcsön a Cseh Köztársaságnak, a május végi 41 ezer adag után most több mint 100 ezret küldünk a cseheknek.

Jó hírt kaptak a Modernával és a Szputnyikkal oltottak

A Moderna a laboratóriumi vizsgálatok szerint hatásos a különböző mutációk, köztük a delta variáns ellen is.

Az orosz gyártó pedig szintén bejelentette, hogy a Szputnyik V 90 százalékos védelmet nyújt a delta variáns ellen.

Mint arról a Szabad Európa több cikkben is beszámolt, világszerte terjed a delta, vagy indiai variáns, emiatt több országban szigorításokat vezettek be. Június 29-én újabb ausztrál városokat zártak le a gócpontok miatt, Hongkong az esetszámok növekedése miatt törölte az Egyesült Királyságból érkező járatokat.

XS
SM
MD
LG