Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rablók, tolvajok ellen kellettek a terrorelhárítók a kiürült utcákra


A TEK emberei a Bajcsy-Zsilinszky úton november 11-én este.
A TEK emberei a Bajcsy-Zsilinszky úton november 11-én este.

A kihalt városokban vagyon elleni bűncselekményektől tartottak.

Szerdán életbe lépett az este nyolctól reggel 5-ig érvényes kijárási korlátozás országszerte, szinte kiürültek az utcák.

A kihalt Budapesten épp ezért volt nagyon látványos, amikor gépfegyveres terrorelhárítók tűntek fel a néhány teljesen kiürült belvárosi csomópontnál.

Így ürült ki Budapest november 11-én
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:04 0:00

Megkérdeztük ezért a TEK-et, hogy volt-e valami konkrét fenyegetés, ami miatt kivonultak a kommandósok.

Ők azt válaszolták, hogy a kijárási korlátozások alatt több lehet a betörés, a lopás, a rendőröknek pedig sok a dolguk, ezért csak besegítettek. Alább a teljes válasz:

"A rendkívüli jogrend jelentős többletfeladatot ró a rendőrség állományára, ezen feladatok ellátását segítik a katonák és a Terrorelhárítási Központ (TEK) hivatásos állományú tagjai is. A kijárási korlátozásokkal összefüggésben a nemzetközi tapasztalatok szerint megnőhet az egyes vagyon elleni bűncselekmények száma, az erre történő gyors reagálás érdekében a TEK Budapesten és azon vidéki városokban, ahol műveleti osztályt működtet, támogatja a rendőrség feladat-végrehajtását."

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG