Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Soron kívül beoltották a teljes spanyol futballválogatottat


A spanyol Sergio Busquets az Irán elleni mérkőzésen az oroszországi futball-világbajnokságon 2018. június 20-án
A spanyol Sergio Busquets az Irán elleni mérkőzésen az oroszországi futball-világbajnokságon 2018. június 20-án

A teljes spanyol válogatottat és a szakmai stábot is beoltották az új típusú koronavírus ellen, három nappal a labdarúgó-Európa-bajnokságon játszott első mérkőzésük előtt.

A kormány külön engedélyezte a csapat immunizálását, miután az országban zajló oltási program alapján még nem kerültek volna sorra a tagok, ugyanis még nem kezdődött el a negyven éven aluliak oltása. Hasonlóképpen a tokiói olimpiára készülő sportolók is megkapták már a vakcinát a vírus ellen.

Az oltást a spanyol hadsereg orvosai intézték a válogatott Madridhoz közeli edzőpályáján.

„Abban a kiváltságban és szerencsében volt részünk, hogy a kormány döntése értelmében megkaphattuk az oltást. Miközben ez nagyszerű hír a számunkra, reméljük, hogy semmilyen mellékhatást nem fogunk tapasztalni a meccs előtt” – jelentette ki a középpályás Thiago Alcântara, aki tavaly már elkapta a fertőzést.

Spanyolország hétfőn Svédország ellen játszik Sevillában, ez lesz a válogatott első mérkőzése a mostani, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A hét elején a csapatkapitány Sergio Busquetsről kiderült, hogy koronavírusos, majd ezután a védőjátékos Diego Llorentének is pozitív lett a tesztje. Azóta a spanyol együttes csak szigorú korlátozások betartásával tud edzeni. Llorente későbbi tesztje negatív lett, szakértők szerint az első esetben fals pozitív eredményről lehetett szó.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG