Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – így reagált az ukrán nagykövet Orbán Viktor kijelentésére


Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a rendkívüli Ukrajna-csúcsra Brüsszelben 2022. február 24-én
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a rendkívüli Ukrajna-csúcsra Brüsszelben 2022. február 24-én

Ljubov Nepop sírva beszélt arról egy zártkörű konferencián, hogy elkéstek a nyugati szankciók és több segítségre van szükségük.

„Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek? Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett” – fogalmazott a 444.hu tudósítása szerint Ukrajna budapesti nagykövete a Political Capital által szervezett eseményen.

Ljubov Nepop szerint a nyugati és így a magyar kormány még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát. „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – jelentette ki.

Emlékeztetett Magyarország nagy sérelmére, hogy 1956-ban nem kapott nyugati segítséget az oroszok ellen. Felhívta a magyarok figyelmét, hogy most, amikor hasonló helyzetben vannak az ukránok, ne álljanak a rossz, vagyis az orosz oldalra.

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – mondta Nepop, ezzel Orbán Viktor korábbi kijelentésére utalt, amely szerint háború idején megfontoltan szabad csak reagálni, és ezért stratégiai nyugalomra van szükség.

Nepop sírva beszélt arról, hogy a Nyugat elkésett a szankciókkal, hiába kérték korábban, hogy büntessék meg Oroszországot. „Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni” – tette hozzá.

Megköszönte a kiállást azoknak a magyaroknak, akik tüntettek az orosz nagykövetség előtt, valamint köszönetet mondott a magyar kormánynak és a magyar társadalomnak, hogy segítenek a menekülteknek. Azt is megköszönte, hogy a magyar kormány támogatta az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket a nemzetközi szervezetekben, és megköszönte a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is – írja a 444.hu.

XS
SM
MD
LG