Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megszólalt Szájer József: hivatalos eljárás nem indult


Szájer József
Szájer József

Saját honlapján tette közzé Szájer József, hogy tavaly novemberi gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyét a belga hatóság jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult ellene.

A volt fideszes EP-képviselő, a párt egyik alapítója, aki a botrány után lemondott EP-mandátumáról, majd kilépett a pártból, azt írja, belgiumi ügyvédje közölte vele, hogy a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták.

"A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem".

A politikus az angolul és magyarul közzétett nyilatkozatában ezek után felidézte politikai pályafutását, amelyet szerinte három és fél évtizede "szabadságharcosként kezdett" és mindvégig azért küzdött, hogy "minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában".

Szájer úgy véli, hogy a választók által rá bízott képviselői munkát tisztességgel elvégezte és ellenfeleivel is méltányosan bánt.

"Mindig tiszteletben tartottam mindenkinek a magánélethez való jogát"

Mint írja a mandátumáról és párttagságáról gyorsan lemondott, a 2020. november 27-i magatartásáért vállalta a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövetett. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is érte, de együtt érző megnyilvánulásokat is kapott. A volt politikus megköszönte mindenkinek, aki támogatta. Azt írja, hogy mindig tiszteletben tartotta az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát.

"Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával erről bárki meggyőződhet".

Szájer József azzal zárja nyilatkozatát, hogy a képviselői pozíciójáról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státusza, ellene jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély, és ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárja.

A Szabad Európa több cikkben is beszámolt Szájer József brüsszeli ügyéről, amely miatt tavaly decemberben először európai parlamenti mandátumról mondott le, majd a Fideszből is kilépett. Mint kiderült, egy illegális szexpartin vett részt a járvány miatt elrendelt gyülekezési korlátozások idején. A parti miatt riasztott rendőrök elől az ereszcsatornán próbált menekülni, de a rendőrök elfogták és kábítószert is találtak nála.

A volt fideszes politikus nyilatkozata néhány órával azután jelent meg, hogy egy belga tévétársaság bejelentette, csütörtökön leadja azt a videót, amelyen rajta van Szájer József őrizetbevétele. A videó részlete a tévécsatorna honlapján egy ideig elérhető volt, majd onnan szerda kora este lekerült.

XS
SM
MD
LG