Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán: Szájer kilépése a Fideszből "az egyetlen helyes döntés"


József Szájer, Fidecz party Hungary
József Szájer, Fidecz party Hungary

"Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele" - reagált a miniszterelnök a volt EP-képviselő botrányára és arra, hogy Szájer József kilépett a Fideszből.

Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek telefonon azt mondta, "harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető".

A miniszterelnök, egyben a Fidesz elnöke hozzátette, hogy Szájer József"a történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett".

Szájer József, aki a Fidesz egyik alapítója, azonnali hatállyal kilépett a pártból. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be.

Szájer József vasárnap mondott le EP-mandátumáról, amit akkor azzal magyarázott, hogy az utóbbi időben különösen nagy lelki megterhelést jelentett neki ez a munka.

Kedden azonban először a belga lapok szellőztették meg, majd ő maga is elismerte, hogy múlt pénteken részt vett egy brüsszeli, ahogy ő fogalmazott "privát partin", ahová kiszállt a rendőrség, és amely brüsszeli sajtóértesülések szerint egy szexparti volt, zömében férfiak részvételével.

Szájer nem tudta magát igazolni, ezért a rendőrök hazakísérték, drogot találtak nála, amiről ő azt állítja, nem tudja, hogyan került hozzá. Mint mondja sajnálja, hogy megszegte a koronavírus-előírásokat.

A belga hatóságok közleménye szerint ugyanakkor egy 1961-ben született, S. J. monogramú férfival szemben, aki az ereszcsatornán menekült a helyszínről, nem csak a járvány miatti rendelkezések figyelmen kívül hagyása, hanem a kábítószerekre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt is intézkedtek.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG