Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szigorítások a delta variáns miatt, figyelniük kell az Ausztriába tartóknak


A korlátozások egyelőre augusztus 24-éig lesznek érvényben
A korlátozások egyelőre augusztus 24-éig lesznek érvényben

Két tiroli település került karantén alá szerdától, kötelező a maszk és más szigorításokat is bevezettek Ausztriának ezen a felén a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt.

A tartományi vezetés közleménye szerint Oberlienz és Innervillgraten települést csak az hagyhatja el augusztus 11-étől, akinek van negatív koronavírustesztje, illetve igazolni tudja a teljes immunitást, tehát vagy beoltották, vagy már átesett a betegségen. A rendelkezés augusztus 24-éig lesz érvényben.

A romló járványügyi adatok miatt Kelet-Tirol egészére biztonsági óvintézkedéseket jelentettek be.

  • Szerdától a száz fő feletti rendezvények nem tarthatók meg, a két említett gócponton.
  • Ez a szabályozás már 50 fő felett életbe lép, és szeptember elsejéig érvényben is marad.
  • Újra kötelező az FFP2-es maszk kültéri és beltéri rendezvényeken egyaránt, valamint a kereskedelmi egységekben.

Kelet-Tirolban a hét napra és százezer lakosra vetített megbetegedési átlag jelenleg 332. A tartomány azon szövetségi rendelethez igazodva hozta meg a szigorító lépéseket, amely kimondja, ha egy település eléri a 300-as megbetegedési átlagot, óvintézkedéseket köteles bevezetni a járvány megfékezésére.

Ausztriában egyetlen nap alatt 450 új fertőzöttet találtak, az országban a járvány kezdete óta 663 532 pozitív esetet regisztráltak. Kórházban 162 fertőzöttet ápolnak, intenzív kezelésre 38-an szorulnak. Az elmúlt napokban nem volt halálos áldozata a járványnak, amely eddig összesen 10 750 emberéletet követelt nyugati szomszédunknál.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG