Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Fizetett hirdetés, kampánytanácsadás, hitel, ha Orbán külföldi szövetségeseiről van szó, nem téma a szuverenitás


Fizetett hirdetés, kampánytanácsadás, hitel, ha Orbán külföldi szövetségeseiről van szó, nem téma a szuverenitás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:14:37 0:00

Többször előfordult, hogy a miniszterelnök vagy a hozzá közel állók akár anyagilag is segítették Orbán Viktor külföldi szövetségeseit. Keller-Alánt Ákos azt elemezte, milyen az, amikor magyar politikusok teszik azt külföldön, ami ellen szerintük a szuverenitásvédelminek nevezett törvény született.

A parlament kormánypárti többsége a Mi Hazánk-frakció és a német nemzetiségi képviselő voksaival megszavazta a Fidesz-frakció szuverenitásvédelminek nevezett törvényét és a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozását. Utóbbi a kormány szerint az állami, a társadalmi és a politikai döntéshozatali folyamatokba való külföldi beavatkozásokat, a választási folyamatok befolyásolására irányuló, külföldről támogatott cselekményeket hivatott vizsgálni.

A törvény ellen több száznál több civil szervezet közös nyilatkozatban tiltakozott, mert úgy vélik, hogy a kormány valójában a saját állampolgárait akarja kizárni a demokratikus közéletből, és tovább dolgozik a társadalmi nyilvánosság felszámolásán.

Szerkesztőségünk több cikkben, podcastban, videóban foglalkozott a témával, szólaltatott meg szakértőket, politikusokat. Az elmúlt években többször előfordult, hogy a magyar miniszterelnök vagy a hozzá közel állók akár anyagilag is segítették Orbán Viktor külföldi szövetségeseit. Keller-Alánt Ákos azt elemezte cikkében, milyen az, amikor magyar kormánypárti politikusok teszik azt külföldön, aminek megakadályozására a kormány retorikája szerint idehaza a szuverenitásvédelminek nevezett törvény született.

XS
SM
MD
LG