Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Teljesen bekebelezte a Librit az MCC


Az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. üzlete a Nyugati téren
Az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. üzlete a Nyugati téren

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata, az SQ Invest Kft. megvásárolta a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagját, ezzel a cégcsoport 98,41 százalékos tulajdonosává vált – közölte az MCC. A Libri vezetése változatlan marad, a korábbi többségi tulajdonos igazgatósági tagként segíti a cégcsoportot – derül ki a közleményből.

Az MCC, amely 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri Csoportnak, részesedésének 98,5 százalékra emelésével a továbbiakban is stratégiai-pénzügyi befektetőként kíván hozzáadott értéket nyújtani a vállalatcsoport számára, a szakmai irányítást pedig a jövőben is a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal rendelkező menedzsment látja el. Emellett a korábbi többségi részvényes SQ Invest tulajdonosa, Balogh Ákos igazgatósági tagként segíti majd a Libri Csoport munkáját – közölte az MCC.

A tranzakció zárása a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásához kötött, az erre irányuló folyamat már kezdetét vette. A Libri Csoport 57 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózattal, valamint webáruházzal rendelkezik.

Korábbi cikkünk a témában: Balkan Insight: fideszes káderképzőnek szánják a százmilliárdokkal kitömött MCC-t

Ahogy arról 2020 decemberében beszámoltunk, újabb 94,5 milliárd forintot kapott az MCC az államtól a korábbi háromszázmilliárd forint értékű részvénycsomag után, számos nagy értékű ingatlan mellett. A részvénycsomag a Mol és a Richter tíz-tíz százalékos tulajdonjogát jelenti.

Az óriási juttatások célja, hogy a magánszervezet a Kárpát-medence meghatározó tehetséggondozó intézményévé váljon. Alapítója a NER egyik fontos háttérembere, a Habony Árpád hitelezőjeként ismertté vált Tombor András.

XS
SM
MD
LG