Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tizenötezernél is több új fertőzött Magyarországon


A gyermekek körében is rekordsebességgel terjed az omikron.
A gyermekek körében is rekordsebességgel terjed az omikron.

Egyetlen nap alatt 15.526 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Teljesen átvette az irányítást az omikron, a tiszti főorvos szerint ez okozza a fertőzések 87 százalékát. A gyerekek körében is nagyon gyorsan terjed az új variáns, sokan vannak karanténban.

Szerda óta 15.526 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.385.500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 71 beteg, velük az elhunytak száma 40.757 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 158.424, kórházban 2673 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 202-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati tájékoztatás szerint az omikron vírusvariáns okozza a fertőzések 87 százalékát Magyarországon, és a járvány ötödik hulláma még felszálló ágban van, vagyis ennél magasabb fertőzésszámok is várhatók.

Az állam újabb, 340 ezer antigén gyorstesztet biztosít a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak. Kapnak védőeszközöket is, például sebészeti és FFP2 maszkokat, gumikesztyűket, védőszemüvegeket, overálokat. A kormányzati járványportál szerint a teszteket a kormányhivatalon keresztül kapják meg a háziorvosok, és igényeiket folyamatosan jelezhetik a megyei kormányhivataloknak.

Egyre agresszívabban terjed a vírus a gyermekek körében. Az Eduline oktatási szakportál körképe szerint gyermekek százai kényszerültek karanténba, van olyan fővárosi kerület, ahol háromszáznál több gyermeket érint a kényszerintézkedés.

XS
SM
MD
LG