Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több lépésben nyitna a kormány, de még hetekig nem történhet semmi


Egy étterem vendégei maszkot viselnek Nyíregyházán 2020. november 2-án, a járvány második hulláma idején.
Egy étterem vendégei maszkot viselnek Nyíregyházán 2020. november 2-án, a járvány második hulláma idején.

A nyitást a beoltottak számához köti a kormány, a részletekről a csütörtök este záruló nemzeti konzultáció alapján döntenek. A szakemberek szerint március végéig tetőzik a harmadik hullám, utána a megbetegedések radikális csökkenésével számolnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy nappal a kormányülés után, a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy hetekben, napokban kell számítani azt az időt, amikor elkezdődhet a lazítás.

A kormány többlépcsős újraindításban gondolkodik, a lépéseket a beoltottak számához kötik. A következő hetekre vonatkozó intézkedéseket Orbán Viktor jelenti be péntek reggel a Kossuth rádióban, az operatív törzs ülése után.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy néhány héten belül elképzelhető az enyhítés, de jelentős nyitás csak nyártól várható. Mint mondta, a szakértők szerint a hónap végén tetőzik a harmadik hullám, utána pedig a megbetegedések radikális csökkenésével számol a kormány és azzal, hogy júniusra a lakosság átoltottsága elérhető.

A miniszter cáfolta, hogy területileg eltérő járványügyi intézkedésekről gondolkodnának, marad az országosan egységes védekezés. A sajtóban azután jelentek meg erről cikkek, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője múlt vasárnap a közmédiában felvetette: régiónként eltérőek lehetnek a járványügyi szabályok.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy Pest megye és Budapest a legfertőzöttebb, amit Karácsony Gergely főpolgármester cáfolt.

XS
SM
MD
LG