Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma


Békéscsabai orvos tájékoztatja betegét 2021. június 7-én.
Békéscsabai orvos tájékoztatja betegét 2021. június 7-én.

17 újabb áldozat mellett tovább csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. A Sinopharmmal oltottak egy részénél probléma lehet, ha igazából nem lettek védettebbek két oltástól sem.

A járvány újabb 17 halálos áldozatát jelentette az állami tájékoztatás június 8-án. A járvány közvetlen áldozatainak száma velük 29 866 főre emelkedett.

Tovább csökkent viszont a kórházban ápolt fertőzöttek száma. 591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgép segítségére szorulnak. Mindkét szám némi csökkenést mutat az előző naphoz képest.

Megint közölték a regisztráltak számát

Az állami tájékoztatás némi szünet után kedden váratlanul újra közölte az oltásra regisztráltak aktuális számát. Eszerint 5 millió 294 ezer főnél tart jelenleg Magyarország.

Az elmúlt napok teljes leálláshoz közelítő oltási tempóját is sikerült valamelyest felpörgetni, nagyjából 17 ezer újabb első oltást sikerült megszervezni előző napra. Így 5 278 680 fő kapott legalább egy oltást eddig az országban.

AZ EU-ban második szereplőként Szlovákia is elkezdte használni a Szputnyik V vakcinát. Egyelőre önkéntes alapon megy náluk az erre való jelentkezés, és eddig nem igazán népszerű a termék. Szerbiában közben már a Szputnyik gyártása is elindult múlt héten.

Sokan lehetnek a kínai vakcinával oltott védettség nélküliek

Egyre többen vannak azok, akik szeretnék, ha az állam foglalkozna azzal, hogy hiába kaptak két Sinopharm-oltást, semmilyen kimutatható jele nincs annak, hogy bármennyivel is védettebbek lennének, mint az oltás előtt voltak.

Englohner Beáta, a Facebook-csoport alapítója azt mondja, hogy naponta száz körül kérik a felvételüket a csoportba, amelynek célja „a laboratóriumi ellenanyag-vizsgálaton negatív vagy alacsony szintű eredményekkel rendelkezők vizsgálatának kezdeményezése, illetve szükség esetén újraoltása”. Alább bővebben is olvashat a problémáról.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG