Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tovább erősödik a járvány Magyarországon


Oltás egy székesfehérvári háziorvos rendelőjében 2021. március 17-én
Oltás egy székesfehérvári háziorvos rendelőjében 2021. március 17-én

Továbbra is lassan döcög az oltási program, régóta messze az uniós átlag alá került Magyarország. A járvány viszont tudott erősödni, egyre többen kerülnek kórházba a vírus miatt. Elhunyt újabb hat beteg, és ismét több mint 500 új fertőzöttet regisztráltak.

A koronavírus szövődményeiben elhunyt újabb hat beteg az állami tájékoztatás alapján. A közvetlen áldozatok száma így 30 151 főre emelkedett az országban.

Hetek óta folyamatosan emelkedik a kórházba kerülő fertőzöttek száma Magyarországon, jelenleg 438 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre. Közülük 54 embert tartanak életben lélegeztetőgéppel. 531 új fertőzöttet is regisztrált az állami egészségügy az előző nap során.

Továbbra is gyengén megy az oltási program, az előző napon nagyjából négyezer ember első oltását sikerült megszervezni. Az állam továbbra sem közli a regisztráltak számát, de a korábbi közlések alapján még százezres nagyságrendben lehetnek olyanok, akik régóta hiába regisztráltak, még egy oltás sem jutott el hozzájuk.

Kevesebb mint 5 millió 874 ezer ember kapott eddig legalább egy oltást, ezzel jóval az uniós átlag alatt teljesít Magyarország.

Aki két kínai vagy orosz oltás után kap nyugati vakcinát, még nem lesz jogosult az európai vakcinaigazolásra. Az EU azt ígéri, hogy majd napirendre tűzi a témát, de ez csak az érintett magyaroknak fontos, máshol csak az EU által is ellenőrzött minőségű termékeket használtak. Erről alább olvashat bővebben.

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG