Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírusos Donald Trump


Donald és Melania Trump Ohióban 2020. szeptember 29-én
Donald és Melania Trump Ohióban 2020. szeptember 29-én

Donald Trump az Egyesült Államok elnöke pénteken bejelentette, hogy az ő, és a first lady, Melania Trump koronavírus-tesztje pozitív lett. A 74 éves elnök már veszélyeztetett korban van, ugyanis az idősek számára magasabb kockázatot jelent a betegség.

Donald Trump az Egyesült Államok elnöke pénteken bejelentette, hogy az ő, és a first lady, Melania Trump koronavírus-tesztje pozitív lett, írja az AP. Az elnök bejelentette, hogy karanténba vonulnak, a Fehér Ház orvosa szerint az elnök a továbbiakban is el tudja látni a feladatait.

„Ma pozitív lett az én és a first lady koronavírus-tesztje. Azonnal megkezdjük a karantént és a felépülési időszakot. EGYÜTT túljutunk ezen” – írta Donald Trump a Twitteren.

Az Egyesült Államok az egyik koronavírustól legjobban sújtott ország, már összesen több mint 7 millió igazolt esetet tartanak számon az országban, és a járvány áldozatai meghaladják a 210 ezret.

Az AP híradása szerint utoljára csütörtökön este látták az elnököt a sajtó munkatársai, amikor visszatért a Fehér Házba, és nem látszott rajta, hogy beteg lenne. A 74 éves elnök már veszélyeztetett korban van, ugyanis az idősek számára magasabb kockázatot jelent a betegség.

Az elnök orvosa szerint jelenleg Donald Trump is és az 50 éves first lady is jól vannak, és a Fehér Házban töltik majd a karantént.

Az elnök a héten vett részt a novemberi választások előtti első elnökjelölti vitán Joe Biden demokrata elnökjelölttel. A demokrata jelölt egyelőre nem adott ki nyilatkozatot arról, hogy tesztelik-e, és hogy tesz-e bármilyen plusz óvintézkedést.

XS
SM
MD
LG