Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb vezető távozik a Honvédelmi Minisztériumból


Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka 2022. május 31-én
Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka 2022. május 31-én

Folytatódik a Honvédelmi Minisztérium belső átalakítása. Felmentették posztjáról a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt, Fekete Szilviát. Arra, hogy belső átalakítások várhatók a tárcánál, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is utalt a kormányinfón.

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy leváltották posztjáról Maróth Gáspár védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt, aki az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök személyes tanácsadója volt.

Később a lépést azzal indokolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, hogy a közös munka nem volt kellően hatékony. Ugyanaznap derült ki, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium éléről távozó Palkovics László, aki a hivatalos kommunikáció szerint ugyan nem vállal kormányzati szerepet, a Honvédelmi Minisztériumhoz került N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezetője lesz.

Palkovics távozásának lehetséges okairól a cikkben írtunk bővebben: Megerősítették Palkovics László távozását, egyelőre nem vállal kormányzati tisztséget

Az újabb személyi változást most a 444 írta meg először, megjelent ugyanis a Magyar Közlönyben a miniszterelnöki határozat, amely szerint november 18-ai hatállyal felmentették posztjáról Fekete Szilvia védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt, aki korábban a Miniszterelnöki Kormányiroda főosztályvezetője volt, előtte pedig évekig a Miniszterelnökségen dolgozott.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG