Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újból lebontotta a kordont Orbán Viktor hivatalánál a Momentum


Az egyik korábbi kordonbontás után, 2023. április 5-én a Karmelitánál
Az egyik korábbi kordonbontás után, 2023. április 5-én a Karmelitánál

Az akció éjjel történt, a rendőrség nem lépett közbe. A miniszterelnök ma Sopronban van kihelyezett kormányülésen.

A kordonbontáson a Karmelitánál több momentumos politikus, így Hajnal Miklós, Bedő Dávid, Fekete-Győr András, Lőcsei Lajos és Gelencsér Ferenc mellett ott volt a diáktüntetésekről ismert aktivista, Pankotai Lili – írja a Telex.

A rendőrök nem léptek közbe, viszont igazoltatták a kordonbontókat, videófelvételt készítettek az akcióról és a benne részt vevő tíz-húsz emberről.

Hajnal Miklós parlamenti képviselő a Telexnek azt mondta: rutinos kordonbontók, gyorsan, olajozottan ment az akció, összességében udvarias kordonbontás történt udvarias rendőrökkel és udvarias aktivistákkal.

Hozzátette: azért szedték szét újra a kordont, mert szerintük az egy hazug kerítés, a rendőrség is bevallotta, hogy nem azért van, mert építési területet őriz, hanem védelmi okokból, hogy a kormányfőt védje. Amíg áll, időről időre kijönnek és lebontják – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A mostani már a Momentum és Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hatodik kordonbontása volt március 14. óta, a legutóbbi egy hónappal ezelőtt történt.

Két diáktüntetés is a Karmelitánál ért véget a budai várban, az egyik május 4-én. Akkor a státusztörvény ellen tiltakozó fiatalok bontották le a miniszterelnök hivatala melletti építési terület elemeit, a rendőrök gumibottal és könnygázzal léptek fel.

Ehhez kapcsolódóan: Elengedték a volt főnyomozót, akit hivatalos személy elleni erőszak miatt vittek be a rendőrök a szerda esti tüntetésről

XS
SM
MD
LG