Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra több mint százan haltak bele a koronavírusba egyetlen hét alatt


Oltáshoz előkészített fecskendők a miskolci kórházban 2021. december 9-én
Oltáshoz előkészített fecskendők a miskolci kórházban 2021. december 9-én

Kissé csökkent a kórházban lévő koronavírusosok száma Magyarországon, miközben újabb 104 közvetlen haláleset történt. Az elmúlt egy hét során már csak alig több mint kétszáz embert sikerült beoltani az ország oltatlan harmadából.

A járvány újabb 104 közvetlen halálesetét jelentette az állami egészségügy az előző hét napról. A közvetlen áldozatok száma így már a 48 ezerhez közelít Magyarországon.

Az elnapolt műtétek, elhalasztott szűrővizsgálatok, zavarossá váló betegutak vagy megnövekedett bürokratikus akadályok miatti közvetett áldozatok számát csak az állam tudja, erről eddig nem nagyon voltak hajlandók adatot kiadni.

Visszatérve a mostani járványadatokra, jelenleg 1700 koronavírusos beteget tartanak nyilván kórházakban. Ez némileg kevesebb, mint az előző héten. Közülük 32 fő állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel tartják életben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) méréséi szerint a hazai szennyvizek SARS-CoV-2-örökítőanyag-koncentrációja lényegében az egész országban stagnál.

Hivatalosan továbbra is az oltás felévételére sürgeti az állam az ország beoltatlan harmadát, az oltási program viszont valójában szinte teljesen áll, az elmúlt hét nap során durván kétszáz oltatlan magyar vakcinálását sikerült megszervezni a nagyjából hárommillióból. Aki egy oltást kapott, azok közül egyébként majdnem mindenki kapott másodikat is.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG