Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek

Kijevben már szennyvizet is isznak az emberek, Mariupolból sikerült több mint 4000 embernek elmenekülnie

Joe Biden amerikai elnök Lengyelországban tárgyalt az ukrán védelmi és külügyminiszterrel. Az amerikai elnök szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban, a Kreml szerint erről viszont nem Biden dönt, hanem az orosz nép. A lengyel elnök bírálta Orbán politikáját, Orbán meg Zelenszkijt.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb eseményeinek összefoglalója

  • Az ukrán katonai hírszerzés szerint Putyin kettészakítaná Ukrajnát, ezért totális gerillaháborút hirdettek az orosz megszállók ellen.
  • Ferenc pápa háború befejezésére szólított fel.
  • Precizíós fegyverekkel támadták Kijevet és Lvivet.
  • Lviv városában kigyulladt egy gyár és felrobbant egy üzemanyagraktár; öt ember megsérült.
  • Mariupolból sikerült mintegy 4300 civilnek elmenekülnie.
  • Joe Biden szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban. Az ukrajnai háborúban hosszú küzdelemre kell felkészülni, de az Egyesült Államok kiáll az ukránok mellett.
  • A Kreml reagált Joe Biden beszédére. Ebben kifejtették: nem az amerikai elnök, hanem az orosz nép dönti el, ki vezeti Oroszországot.
  • A lengyel elnök arról beszélt egy interjúban, hogy nehezen érti a magyar miniszterelnök Oroszország-politikáját.
  • Az Egyesült Államok 100 millió dolláros gyorssegélyt ad Ukrajnának.
  • Cikkünk folyamatosan frissül.
08:57 2022.03.21.

Feltörték az orosz közösségi hálót, megmutatták a hackerek mi történik Ukrajnában

Kibertámadás érte az orosz VKontakte közösségi hálózat biztonsági kódjait, 12 millió orosz felhasználónak küldtek Ukrajnáról szóló igaz híreket és információkat az incidenst okozó hackerek - írja a The Kyiv Independent nevű Twitter-oldal alapján a hvg.

09:18 2022.03.21.

Jeruzsálemben tárgyalna Putyinnal Zelenszkij

Az ukrán elnök a vasárnap esti videóüzenetében beszélt arról, hogy Jeruzsálem szerinte megfelelő helyszín lehetne egy orosz-ukrán csúcstalálkozóhoz, mert Naftali Bennett izraeli miniszterelnök erőfeszítéseket tett a két ország közötti közvetítésben, több alkalommal is egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és az ukrán elnökkel is.

Zelenszkij videóüzenetében felidézte, hogy vasárnap az izraeli parlament és a kormány tagjaihoz intézett beszédet olyan ukránként, akit Moszkva nácizmussal vádol. Az ukrán államfő a zsidóüldözések történelmi párhuzamát hangsúlyozva fegyverszállítást és gazdasági szankciókat kért Oroszországgal szemben.

09:52 2022.03.21.

Újabb civil óvóhelyet bombázott le az orosz hadsereg

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök határozottan elítélte, hogy Oroszország lebombázott az ostromlott Mariupolban egy művészeti iskolát, ahol mintegy négyszáz civil keresett menedéket.

Hétfő reggeli videoüzenetében az államfő arról beszélt, hogy egyelőre nem tudni, hány áldozatot követelt a légicsapás, jelenleg is túlélők után kutatnak a romok között.

„Azt azonban tudjuk, hogy biztosan le fogjuk lőni a bombát ledobó pilótát, ahogy már tettük nagyjából száz másik tömeggyilkossal” – fogalmazott.

10:22 2022.03.21.

Nagy-Britannia: az ukrán ellenállás megakasztotta az orosz előrenyomulást Kijevnél

Heves harcok folynak Kijevtől északra, a nem várt mértékű ellenállás azonban megakasztotta az orosz hadsereg előrenyomulását az ukrán fővárosnál – közölte a brit védelmi minisztérium hétfőn.

Egy bevásárlóközpont maradványai Mariupolban 2022. március 17-én
Egy bevásárlóközpont maradványai Mariupolban 2022. március 17-én

A tárca tájékoztatása szerint megakadt a város bekerítését célzó orosz offenzíva, az ukrán biztonsági erők visszaverték a Hosztomel irányából érkező ellenséges csapatokat.

Az orosz inváziós erők nagy része még több mint 25 kilométerre van a városközponttól.

„Az előrehaladás hiánya ellenére továbbra is Kijev Oroszország első számú katonai célpontja, ezért a következő hetekben valószínűleg annak bekerítése fog prioritást élvezni” – mondta egy brit tisztségviselő.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG