Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Pennsylvaniában is bíróságra megy a Trump-stáb


Számoljanak meg minden szavazatot, követeli egy tüntető Pennsylvaniában 2020. november 4-én
Számoljanak meg minden szavazatot, követeli egy tüntető Pennsylvaniában 2020. november 4-én

Michiganhez hasonlóan Pennsylvaniában is bírósághoz fordul a republikánus jelölt stábja, azzal az indokkal, hogy nem engedték 8 méternél közelebb “megfigyelőiket” a szavazatszámlálókhoz.

“Perre megyünk azért is, hogy ideiglenesen állítsák le a szavazatok számlálását, amíg nincs megfelelő átláthatóság és a republikánusok nem biztosak afelől, hogy minden tisztán, a törvénynek megfelelően zajlik” – mondta a Trump-kampány egyik tisztviselője.

A republikánusok annak ellenére fordulnak bírósághoz, hogy nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen törvénytelenség történt volna a szavazatok összesítése során.

Az eredményeket mutató, folyamatosan frissülő térképünket itt találja.

Nem sokkal később Donald Trump kampánymenedzsere azt mondta, egyoldalúan “győzelmet hirdetnek Pennsylvaniában”, annak ellenére, hogy az államban még nem végeztek a voksok összeszámlálásával.

Pennsylvaniában 20 elektori szavazat sorsa dől el. A voksok 85 százalékának összeszámlálása után Donald Trump 52-47 arányban vezetett demokrata ellenfele, Joe Biden előtt.

Ugyanakkor több választási megfigyelő is arra hívta fel a figyelmet, hogy a még össze nem számlált szavazatok nagy részét alighanem Joe Bidenre adták le, ami akár a győzelmet is jelentheti a demokrata elnökjelöltnek.

Michiganben az amerikai elnök kampánystábja bíróságon szeretné elérni, hogy állítsák le a szavazatszámlálást, arra hivatkozva, hogy nem tudják megfelelően követni a folyamatot.

A lépésről kiadott közleményben a republikánus jelölt stábja azzal érvelt, hogy nem biztosítanak számukra megfelelő hozzáférést a szavazatszámláláshoz.

A Reuters és az AP jelentéseinek felhasználásával.

XS
SM
MD
LG