Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Van, ahol kezdik a negyedik oltást, félmillió vakcinát ajándékoz el a magyar kormány


Utasok az izraeli Ben Gurion nemzetközi repülőtér járványtesztelési zónájában, Tel Avivban, 2021. november 28-án
Utasok az izraeli Ben Gurion nemzetközi repülőtér járványtesztelési zónájában, Tel Avivban, 2021. november 28-án

Magyarországon 3359 új fertőzöttet igazoltak kedd óta, és 139 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Magyarország több mint félmillió AstraZenecát ad Bangladesnek, Izraelben pedig engedélyt adtak a negyedik oltás beadására.

Magyarországon az új fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.233.744 főre emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 38.167. Az aktív fertőzöttek száma 135.217. Kórházban 5159 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 464-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati járványportálon december 20-án megjelent tájékoztatás szerint tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak. A szakemberek azt kérik, hogy az oltatlanok oltassák be magukat, azok pedig, akiket négy hónapnál régebben oltottak be, kérjék a megerősítő, harmadik oltást.

Azt írják, hogy ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással.

A kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek alatt:

  • December 24-én pénteken 8-14 óra között
  • December 25-én szombaton 8-16 óra között
  • December 26-án vasárnap 8-16 óra között
  • December 27-30. 8-18 óra között
  • December 31. péntek 8-16 óra között
  • Január 1. szombat 8-16 óra között

Közben bejelentette a külgazdasági és külügyminiszter, hogy Magyarország 530 ezer adag koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát biztosít Bangladesnek. Szijjártó Péter szerint ez minden idők második legnagyobb vakcinasegítsége.

Izraelben zöld utat kapott a negyedik oltás

Egyelőre a 60 évesnél idősebbek és az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a negyedik oltást, ha már legalább négy hónap eltelt a harmadik injekció óta.

Izrael az első ország a világon, ahol engedélyezik, hogy negyedszer is beoltassa magát a két leginkább veszélyeztetett csoport.

Izrael 9,3 millió lakosából több mint 4,1 millióan kaptak három adag koronavírus elleni vakcinát. Az országban folyik az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása is.

XS
SM
MD
LG