Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Zár alatt a volt államtitkár Völner Pál és családjának vagyona


Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium államtitkára expozét tart a büntetőjogi tárgyú törvények módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én.
Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium államtitkára expozét tart a büntetőjogi tárgyú törvények módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én.

Völner ügyvédje vitatja a lépés törvényességét, érvelése szerint ellenőrizhető, hogy az államtitkár számlájára korábban befolyt fizetése nem bűnös vagyon. Az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkárát, egykori miniszterhelyettest egyebek között hivatali vesztegetéssel gyanúsítják.

A Szabad Európa is több cikkben beszámolt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökét, Schadl Györgyöt is érintő korrupciós ügyről. A nyomozók szerint Völner két–ötmillió forintot kapott rendszeresen, hogy korrupt módon befolyásolja a végrehajtói kinevezéseket. Összesen 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsítják.

A 24.hu úgy értesült, hogy most bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval Völner Pálnál és családjánál.

Völner a hírportál szerint elismerte a vagyonzár tényét. Közölte ugyanakkor, hogy családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, és jogorvoslatot kértek, mert olyan vagyonelemeket is zár alá vettek, amelyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba.

Völner Pált tavaly december gyanúsította meg az ügyészség, meggyanúsítása után államtitkári posztjáról lemondott. Állítása szerint nem követett el bűncselekményt, de vállalja az ügy politikai következményeit.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG