Magyar Péter hangfelvétele, fáklyás tüntetés, várbalhé Kisvárdán

Your browser doesn’t support HTML5

Magyar Péter nyilvánosságra hozta beígért felvételét, majd tüntetni hívta az embereket. Kollégáink a kisvárdai várnál jártak, amelynek felújítása nem mentes az indulatoktól. Emellett interjút közöltünk a moszkvai terrortámadás egyik túlélőjével, és a perzsa újév kavalkádját is megmutattuk. Válogatás az elmúlt napok legjobb multimédiás és közösségimédia-tartalmaiból a Szabad Európán.

Miután Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozta a napok óta ígért felvételt, amelyen Varga Judittal a Schadl-ügyről beszélgetnek, a Szabad Európának egy volt vezető beosztású ügyész nyilatkozott a várható jogi következményekről.

A felvétel közzététele után Magyar ismét tüntetni hívta az embereket. A megmozduláson a mi kameránk is ott volt:

Befuccsolt a kisvárdai vár felújítása, amire az unió 2,2 milliárdot adott. A megrendelő januárban bontotta fel a szerződést a kivitelezővel, többek között arra hivatkozva, hogy folyamatosan tologatta a határidőket, egészen addig, amíg ki nem futottak az időből. A várat felújító Korintosz Kft. ügyvezetője viszont azt mondta a Szabad Európának: a megrendelő Kisvárdai Várfürdő Fejlesztő Nonprofit Kft. időhúzása miatt esett kútba a befejezés.

A moszkvai Crocus City Hallban történt terrortámadás egyik szemtanúja beszámolt arról, hogy mi történt a halálos tömeglövöldözés során. A telefonos interjúban a Dave néven szereplő férfi arról beszélt, hogy mit látott a koncertterem erkélyéről.

Your browser doesn’t support HTML5

„Az emberek nem tudták, hova fussanak” – telefonos interjút adott a moszkvai mészárlás egyik szemtanúja

Végül látogassunk el a Közel-Keletre, ahol a napokban zajlott a noruz. A tavaszi napéjegyenlőségkor tartott perzsa újév a szeretet, a termékenység és a szellemi megújulás háromezer éves múltra visszatekintő ünnepe, amelyet a Közel-Kelet, a Kaukázus és Közép-Ázsia, valamint a Balkán egyes részein tartanak.

Szimbolikus teríték, rituális tánc, rokonlátogatás: perzsa újév Irántól Kazahsztánig