Szétszórt emberi csontok, barkács molotov koktél és fideszes holland nyugdíjas - idei videóriportjainkból válogattunk

Your browser doesn’t support HTML5

Legérdekesebb videós riportjainkból szemezgettünk.
Emberi csontok bukkantak elő egy új út homokos patkáján, Nagykálló közepén. Az önkormányzat még 2018 végén adta el az egyik helyi vállalkozónak a város centrumában álló Tekenős-dombot. Az új tulajdonosnak az építkezéshez sík területre volt szüksége, ezért elbontotta a domb felét, ahonnan rengeteg emberi csont került elő. Egy évvel ezelőtt a polgármester azt állította: ott soha nem volt temető. Tévedett.

A hajléktalanszállók üzemeltetői el akarják kerülni a zsúfoltságot, viszont mindenkinek szeretnének ágyat biztosítani, aki éjjeli menedékhelyen húzná meg magát. Egyre nehezebb bekerülni az éjjeli menedékhelyekre.

A szabolcsi Kistiszaháton már csak 18-an élnek, a rendszerváltáskor még 300-an voltak. Egy település, ahol semmi sincs, mégis úgy vásárolják fel a telkeket ismeretlen befektetők, mintha a világ közepén lenne.

Meleg szülőkkel, Pál Mártonnal, Hanol Ádámmal és Müller Zsófiával beszélgettünk, még az alkotmánymódosítás megszavazása előtt, arról, hogy milyen érzés, ha valaki hirtelen a kormány kommunikációjának célpontjává válik.

Eduárd egyetért Orbán Viktorral, a húsfüstölője falára egy Fidesz-plakátot szögezett ki. A holland nyugdíjas 10 éve él Abaújszolnokon, turistaparadicsomot csinálna a faluból. Imádja Magyarországot, ahol szerinte, "ha dolgozol, akkor mindened megvan".