Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A kórházból üzent Donald Trump


Az amerikai elnököt egy katonai kórházban kezelik Washington közelében.
Az amerikai elnököt egy katonai kórházban kezelik Washington közelében.

Üzenetet küldött az amerikai elnök, akinek pár napja pozitív lett a koronavírus-tesztje. Elmondása szerint a kezelésnek köszönhetően jobban érzi magát, és "hamarosan visszatér".

Az amerikai elnök korábban maga számolt be arról, hogy pozitív lett a koronavírus- tesztje és feleségével közösen karanténba vonulnak. Nem sokkal később videóüzenetben tudatta, hogy egy Washington DC melletti kórházba szállítják. Munkatársai szerint erre elővigyázatosságból, az intézmény védettsége és az ellátás magas színvonala miatt van szükség, nem Donald Trump állapota miatt.

A Twitteren üzent egy videóval

Donald Trump, akit jelenleg egy katonai kórházban ápolnak, szombaton egy 4 perces videóban üzent a Twitteren. Azt mondta, "sokkal jobban érzi magát", és reméli, hogy "hamarosan visszatér", és folytathatja kampányát az egy hónap múlva esedékes választásokra. Úgy fogalmazott, a következő pár nap lesz a „valódi teszt”, és hozzátette: „le fogjuk győzni ezt a koronavírust”. Egyben megköszönte mindenkinek a támogatást az Egyesült Államokban és világszerte egyaránt.

Az elnök méltatta a COVID-19 kezelésére kifejlesztett terápiát: a klinikán, ahol a Fehér Ház tájékoztatása szerint egy ideiglenes elnöki irodát is berendeztek, antitest-terápiát, illetve a remdesivir nevű vírusellenes hatóanyagot használják. A remdesivirt intravénásan, várhatóan 5 napos kúraként adják az elnöknek. Az eddigi tapasztalatok szerint a gyógyszer hatékony a tünetek enyhítésére és a gyógyulás gyorsításában.

Korábban a klinika orvosai azt mondták, hogy Donald Trump „rendkívül jól van”, nincs láza vagy légzési nehézségei. Az elnöki stáb egyik tagja ugyanakkor úgy nyilatkozott, a következő két nap kritikus lehet a 74 éves elnök felépülése szempontjából.

Demokrata ellenfele, Joe Biden szerdán vitázott Donald Trumppal, ezután végeztek nála is tesztet, amelynek az eredménye negatív lett. Az elnökjelölt péntek délelőtt a Twitteren kívánt gyors felépülést az elnöknek és a first ladynek.

Többen megfertőződtek

Mint arról már korábban is írtunk, a fertőzést először az elnök volt főtanácsadójánál, Kellyanne Conwaynél és Thom Tillis észak-karolinai republikánus szenátornál azonosították. Mindketten jelen voltak a Fehér Ház Rózsakertjében, amikor Donald Trump bejelentette Amy Coney Barrett alkotmánybírói jelölését.

Az amerikai elnök felesége, Melania és legkisebb fia, Barron Trump tesztje is pozitív lett.

XS
SM
MD
LG