Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Amerika szankciókkal válaszolt a Navalnij-ügyre


A büntetőtelep Pokrov városban, ahol Alekszej Navalnij szabadságvesztését tölti.
A büntetőtelep Pokrov városban, ahol Alekszej Navalnij szabadságvesztését tölti.

Az Egyesült Államok hét magas rangú orosz tisztségviselő ellen rendelt el büntetőintézkedéseket Alekszej Navalnij ellenzéki vezető megmérgezése és bebörtönzése miatt.

Washingtonban azt is közölték, hogy exportkorlátozásokat léptetnek életbe kilenc olyan, Oroszországban működő kereskedelmi céggel szemben, amelyek biológiai és vegyi kutatásokhoz köthetők.

Egy magas rangú amerikai tisztségviselő egy megbeszélésen azt mondta, hogy az Egyesült Államok "erősen meg van győződve" arról, hogy orosz tisztségviselők álltak Navalnij augusztusi megmérgezése mögött.

Washington azt ígéri, hogy még kedden nyilvánosságra hozza a hét ember nevét. Egyelőre annyit közöltek, hogy nagyjából ugyanazokról van szó, akiket Európa tavaly szankciókkal sújtott.

Az említett magas rangú amerikai tisztségviselő arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok a következő hetekben válaszolni fog Oroszország "számos destabilizáló akciójára", beleértve a kormányzati intézményeknek és nagyvállalatoknak rendszerfelügyeleti programokat fejlesztő SolarWind informatikai rendszerének feltörését, és vérdíjak felajánlását az Afganisztánban szolgáló amerikai katonákra.

XS
SM
MD
LG