Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Botka László és Őrsi Gergely is bejelentette újraindulását


Botka László, Szeged polgármestere
Botka László, Szeged polgármestere

Botka László, Szeged 22 éve hivatalban lévő polgármestere hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy júniusban ismét elindul az önkormányzati választáson Szeged városvezetői székéért. Az MSZP-s Őrsi Gergely II. kerületi polgármester vasárnap jelentette be újraindulását.

„Szombaton megkezdődik az önkormányzati választási kampány” – mondta Botka László polgármester a szegedi Széchenyi téren hétfőn, majd bejelentette, hogy a szegedi összefogás, amely 22 éve vezeti a várost, egységes és felkészült – írja a szegeder.hu.

„Szeretnénk felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy folytassuk békés városépítő munkánkat” – fogalmazott.

Botka László és a képviselőjelöltek is az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indulnak a választáson, az ellenzéki pártok támogató szervezetként segítik a munkájukat. A polgármester az előző önkormányzati választás után lépett ki az MSZP-ből.

Szerinte az elmúlt évek nehézségeinek ellenére töretlen Szeged fejlődése, ott a legerősebb a szociális háló; az elmúlt években csaknem ezer szociális lakást adtak rászorulóknak.

„Szegeden az elkövetkezendő évek legnagyobb feladata a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb beruházásának, a BYD felépítésének a levezetése” – mondta, hozzátéve, hogy a kormány mindent megtett, hogy ez a beruházás Magyarországra jöjjön, Szeged pedig egy évig tárgyalt, hogy itt épüljön meg a gyár.

Botka Lászlónak eddig három kihívója van: Tímár Tamás ügyvéd, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Fülöp László korábbi televíziós újságíró-műsorvezető, a Fidesz jelöltje, és Szabó Bálint volt önkormányzati képviselő.

Ehhez kapcsolódóan: Szegeden építi fel első európai autógyárát a kínai BYD

Őrsi Gergely is újrázik Budán

Ismét elindul a II. kerület polgármesteri címéért – jelentette be vasárnap Facebook-oldalán az MSZP-s Őrsi Gergely.

Azt írta: az elmúlt években folyamatosan számíthatott a budai polgárok javaslataira, támogatására és észrevételeire. A következő időszakban először beszámol az elvégzett munkáról, majd bemutatja a következő évekre vonatkozó terveit.

Fontosnak nevezte, hogy az elmúlt négy évhez hasonlóan a most következő kampányidőszakban is felülemelkedjen a pártpolitikán, az országos politikai konfliktusok helyett a helyi ügyekkel és a helyi közösségekkel foglalkozzon.

Ehhez kapcsolódóan: Mit adtak nekünk az ellenzéki vezetésű kerületi önkormányzatok?

Azt ígérte, hogy nem kihívói személyével és politikai konfliktusokkal, hanem Budával fog foglalkozni, bemutatva eredményeiket és terveiket.

A Fidesz Dombi Rudolf volt olimpiai bajnok kajakost indítja a II. kerületben Gór Csaba választókerületi elnök és önkormányzatifrakció-vezető helyett.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG