Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Döntött a Fidesz a 106 egyéni jelöltjéről, megjelent a hivatalos lista


Orbán Viktor a parlamenti választások után, 2014. április 6-án
Orbán Viktor a parlamenti választások után, 2014. április 6-án

Az ellenzék 106 jelöltjét már tudni lehetett, erről szólt az ellenzéki előválasztás, a hat ellenzéki párt minden körzetben közös jelöltet indít. Most kiderült az is, ki lesz a fideszes jelölt, akivel meg kell mérkőzniük. Az előző országgyűlési választáson, 2018-ban a 106 választókerületből 91-ben a Fidesz nyert.

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről. A párt honlapján közzétették a hivatalos listát. Mint írták

„a Fidesz–KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!”

A Fidesz választókerületi alapszervezetei december elején tettek javaslatot a helyi képviselőjelöltek személyére. A Telex összesítése szerint a párt országos választmánya végül összesen 26 helyen változtattak a 2018-as választáson indulókhoz képest.

Az egyik ilyen várható változtatás Komárom-Esztergom megye kettes számú választókörzetében történt, ahol Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indítja a nagyobbik kormánypárt a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál helyett, aki államtitkári posztjáról lemondott, de parlamenti mandátumát nem adta vissza.

Változtatott az alapszervezet decemberi javaslatához képest a párt választmánya Budapest 5. sz. egyéni választókerületében – ez a VI.–VII. kerület –, ahol a Fidesz erzsébetvárosi és terézvárosi csoportja Bajkai Istvánt javasolta decemberben, a hivatalos listára azonban végül Kovács Balázs Norbert neve került. Itt egyébként négy éve a DK-s Oláh Lajos nyert.

Hivatalossá vált az is, hogy a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György helyett Erdős Norbertet, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát indítja a Fidesz Békés megye 4. választókerületében.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG