Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyelőre a BKK sem tudja, mi lesz este 8 után


A koronavírus járvány miatt védőálarcot viselő utasok egy budapesti villamosmegállóban 2020. október 31-én.
A koronavírus járvány miatt védőálarcot viselő utasok egy budapesti villamosmegállóban 2020. október 31-én.

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta, hogy gőzerővel dolgoznak a részleteken és még szerdán kiadnak egy részletesebb tájékoztatást.

"Mivel mi is Veletek együtt értesültünk ezekről a rendelkezésekről, ezért most a türelmeteket szeretnénk kérni, de megígérjük, hogy még ma részletesebb tájékoztatást adunk arról, mi változik a közlekedésben. A BKK csapata teljes erővel dolgozik a részletek kidolgozásán, azonban tudnotok kell, hogy ez egy nagyon komplex feladat, hiszen sok szempontból más a jelenlegi helyzet, mint a tavaszi első hullám" – reagált az újabb járványügyi szigorításokra közösségi oldalán a BKK, amely ugyanakkor ugyanakkor néhány változást már bejelentett, illetve megerősített:

  • az egészségügyi dolgozók ismét díjmentesen vehetik igénybe a közösségi közlekedést,
  • továbbra is szigorúan kötelező a maszkviselés a járműveken és a megállóhelyeken,
  • lesznek kisebb-nagyobb változások a fővárosi járatok menetrendjében is.

Szerdán 0 órakor életbe léptek a minden korábbinál szigorúbb járványügyi korlátozások Magyarországon. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy kijárási korlátozás van érvényben este 8 és másnap reggel 5 óra között, vagyis este 8 óráig mindenkinek haza kell érnie. Ez alól az egyik kivétel a munkavégzés, de ezt igazolni kell.

XS
SM
MD
LG