Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Életfogytig tartó eltiltást kapott két orosz teniszező


A Davis Cup selejtezője Japánban, a koronavírus miatt üres lelátóval. 2020. március 20. (Illusztráció)
A Davis Cup selejtezője Japánban, a koronavírus miatt üres lelátóval. 2020. március 20. (Illusztráció)

Életfogytig tartó eltiltással sújtottak két orosz teniszezőt a mérkőzések megbundázása miatt, köztük két olyan meccs miatt is, amikor párosban játszottak.

A Nemzetközi Tenisz Integritási Ügynökség (ITIA) Alija Merdeevát két, míg Szófia Dmitrijevát hat meccs elcsalásának ügyében találta bűnösnek. Szófia Dmitrijevát azzal is megvádolták, hogy nem működött együtt a nyomozásban.

Az ITIA több esetet is vizsgált, köztük két olyan mérkőzést, amikor a teniszezők párosban játszottak, ugyanakkor az Ügynökség azt nem közölte, hogy pontosan mely mérkőzések is voltak ezek.

A két teniszező hátul volt a ranglistában, főként Afrikában, valamint Törökországban és Kelet-Európában versenyeztek. Merdeeva a világranglista 928., Dmitrijeva pedig az 1191. helyén állt, párosban valamivel nagyobb sikereket könyvelhettek el.

A Nemzetközi Teniszszövetség nyilvántartása szerint az eltiltott játékosok 2019-ben, Kenyában játszottak két meccset is párosban.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG