Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ezer alatt az új, azonosított betegek száma


Ápoló a debreceni Kenézy Gyula kórházban 2020. október 15-én.
Ápoló a debreceni Kenézy Gyula kórházban 2020. október 15-én.

856 új koronavírusos beteget azonosítottak Magyarországon hétfőre, közölte az állami tájékoztató cikk. Előző nap 93 ember halt bele közvetlenül a vírusba a bejelentés szerint, így már csaknem tízezer embernél tart a regisztrált magyar halálesetek száma.

5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük négyszázan vannak lélegeztetőgépen. Az azonosított aktív fertőzöttek száma 144 804 fő.

Már 80 ezer adag oltóanyagot küldött Magyarországra az EU, a Pfizer termékeivel így 40 ezer embert lehetne beoltani nálunk. 21 oltóponton zajlik a tájékoztatás szerint az oltás. Orbán Viktor korábban elmondta, hogy egy hétvége alatt be tudnánk mindenkit oltani, ha sikerült volna elég oltást beszerezni.

Emellett a közelmúltban az állami tévékben elindult egy hirdetés, ami az állami honlapon való regisztrációra buzdít. Ezen regisztráció indulásakor Müller Cecília azt mondta, a regisztráció célja az igényfelmérés, annak érdekében, hogy meg tudják becsülni, hányan szeretnének élni a védőoltással, és hogy őket később tájékoztassák az oltással kapcsolatban.

Az itteni regisztrációval azonban, ha minden kipipálunk a reklám kérése szerint, akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodának is megadjuk az adatainkat, Rogán Antal hivatala pedig más terveihez is felhasználhatja a megadott adatokat. Erről alább olvashat bővebben.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG