Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Feljelentést tesz az MTVA törvénysértő működését bemutató cikkeink nyomán Szél Bernadett


Az ellenzéki politikus különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán írt arról, hogy már 14 nap telt el a közmédia törvénysértő működését bizonyító hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta, "de az MTVA még mindig úgy tesz, mintha mi sem történt volna, az MTI pedig rendre megtagadja az erről szóló közleményeink kiadását. A Médiatanácstól és a közmédia vezetőitől kért tájékoztatáson túl a mai napon feljelentést teszünk hűtlen kezelés miatt".

A politikus hivatkozik a cikksorozatunkra és a szerkesztőségünk birtokába került hangfelvételekre, amelyeken, mint írja, "Bende Balázs, az MTVA korábbi vezető szerkesztője és Németh Zsolt hírigazgató az európai parlamenti választások előtt nyílt utasítást adott a munkatársaknak a kormánypártok támogatására és a választási sikereiket elősegítő tájékoztatásra".

5 dolog az MTVA-ügyről
please wait
BEÁGYAZÁS

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:12 0:00

"A médiatörvény szerint az MTVA-ra rábízott vagyon elsődleges rendeltetése a közszolgálati médiaszolgáltatás és a hírügynökségi szolgáltatás mint közfeladat ellátásának elősegítése, amely törvényi kötelezettségeit a médiaalap – ahogy azt a hangfelvétel is tanúsítja – nyíltan megszegi. Ezért a mai napon különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést teszünk a Budapesti Rendőr-főkapitányságon" - zárja bejegyzését az országgyűlési képviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, cikkeink és a birtokunkba került hangfelvételek bemutatása nyomán a Párbeszéd, majd a Jobbik is feljelentést tett. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője pedig Vera Jourova értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztost kérdezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap pártosságát bizonyító hangfelvételek nyomán. Mindeközben fideszes politikusok parlamentben az válaszolták ügyet firtató kérdésekre, hogy a kormány nem szól bele a szerkesztőségek munkájába, és el kéne fogadni, hogy más hangok is vannak.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG