Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Számonkérték a főpolgármesteri ígéreteket, sebesen terjed az omikron


Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere sajtótájékoztatón Budapesten 2021. november 29-én
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere sajtótájékoztatón Budapesten 2021. november 29-én

Civilek vitáztak Karácsony Gergellyel arról, hogyan teljesültek a főpolgármester romáknak tett ígéretei. Magyarországon is berobbant az omikron, tíz évig titkosak az operatív törzs dokumentumai. NER-közelbe került az Euronews.

Ezek a tavaszi országgyűlési választás legfontosabb dátumai

Miután az államfő április 3-ra tűzte ki a szavazás napját, a választási eljárásról szóló törvény alapján már tudható, melyek a legfontosabb határidők. Itt megnézheti, mikor indul hivatalosan a kampány, mikorra kell leadni a választási listákat vagy hogy milyen határidők vonatkoznak a nem Magyarországon szavazókra.

Civilek kérték számon a főpolgármestertől az ígéreteit

Ösztöndíjrendszer romáknak és hátrányos helyzetűeknek, lakhatási támogatás, roma rádió és roma színház, valamint a roma reprezentáció növelése – ilyen kampányígéretei voltak Karácsony Gergely főpolgármesternek a százezres fővárosi cigányság számára. Hogy mindezekből mi valósult meg és mi nem, arról roma civilek vitáztak Karácsonnyal.

Rakétasebességgel emelkedik a fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 9216 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ez 1333-mal több, mint egy nappal korábban. Szerda óta 81 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Kórházban 2647 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 249-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási akció csütörtök délutántól folytatódik.

Már egy hónapja lehet oltani az 5–11 éves korosztályt, de döcög a rendszer, mert most még több a jelentkező, mint a vakcina. Az oltások beadását az is nehezíti, hogy berobbant az iskolákban az omikron.

Eközben kiderült, hogy keletkezésüktől számított tíz évig nem nyilvánosak az operatív törzs üléseinek dokumentumai. Az adatokat arra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra, hogy közfeladatot ellátó szerv döntés-előkészítő anyagairól van szó.

Videós beszámolónk Kazahsztánról

A kazah–orosz határon átkelők szerint a napokig tartó erőszak és az orosz hadsereg bevonulása után ilyen most a hangulat Kazahsztánban. Nem tudni biztosan, hányan haltak meg. Az eredeti jelentések szerint 164-en, de később cáfolták ezt.

Sztoriban – Sok szállal kötődik a NER-hez az Euronews új tulajdonosa

Karácsony előtt pár nappal jelentették be az Euronews eladását, az új többségi tulajdonos pedig jó kapcsolatokat ápol a NER politikai és üzleti elitjével. Vajon milyen hatása lehet ennek a tartalomgyártó jövőjére?

Szép napot,

Keller-Alánt Ákos

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG