Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Soron kívül kezeli az ügyészség a Schadl–Völner-ügyet


A Központi Nyomozó Főügyészség szerint március 8-ig letartóztatásban marad a Végrehajtói Kar elnöke
A Központi Nyomozó Főügyészség szerint március 8-ig letartóztatásban marad a Végrehajtói Kar elnöke

Legfontosabb híreink kedd reggel: A Gyurcsány-kormány megbénulása a titkos amerikai jelentések fényében. Csaknem tízezer újabb fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az elhunytak száma 74, köztük az olimpiai bajnok tornász Csollány Szilveszter. Elhunyt Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, aki sajtóhírek szerint szívinfarktust kapott.

74 halálos áldozat, köztük Csollány Szilveszter

Az olimpiai bajnok tornász decemberben került kórházba koronavírus miatt. Lélegeztetőgépre tették, 51 évesen érte halál. A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a közelmúltban több biztató hír is napvilágot látott, miszerint talán tapasztalható némi javulás Csollány Szilveszter állapotában, a világklasszis sportoló szervezete azonban január 24-én feladta a harcot. Csollány Szilveszter 51 évet élt. Három gyermeke volt.

Magyarországon hétfő óta összesen 9717 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.451.102 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 74 beteg, velük az elhunytak száma 41.018 főre emelkedett.

GyurcsányLeaks

Páratlanul érdekes idézeteket, tanulságokat kínál a hazai politikai élet főszereplőiről a 2011-ben kiszivárgott, több száz oldalnyi amerikai nagykövetségi jelentés. Az USA nagykövetével minden párt vezetősége igyekezett jó kapcsolatban lenni akkoriban. Ezekből a jelentésekből vizsgáltuk a 2006–2009 közötti időszakot, amikor a Fidesz majdnem lecserélte Orbánt, Budapesten szinte folyamatosan tüntettek, a régóta várt átfogó reformok helyett pedig végül a második Gyurcsány-kormány összeomlása jött el.

A soron kívül kezelt ügy: hét végrehajtó közül kettő is vallott

Továbbra is letartóztatásban van Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – erősítette meg közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíróság a kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította. Schadl Györgyöt még november elején fogták el a ferihegyi repülőtéren, éppen akkor, amikor Dubajba utazott volna.

Meghalt Setét Jenő

A Raoul Wallenberg-díjas roma polgárjogi aktivistát ötvenéves korában érte kedden a halál. Sajtóhírek szerint szívinfarktust kapott. Setét Jenő 1972-ben született, Sárospatakon nőtt fel egy kereskedőcsaládban. Már tinédzserként a Phralipe roma szervezet aktivistája volt. Fiatal felnőttként került a fővárosba, majd 1995-től, a kezdetektől a Roma Polgárjogi Alapítványnál dolgozott. A lakhatási ügyek megkerülhetetlen szakértőjévé vált, számos jogvédő szervezetnél, így a TASZ-nál és a NEKI-nél is jelentős munkát végzett. Többször nyilatkozott a Szabad Európának is.

340 ember egy házban – Milyen büntetés várhat a csalókra?

Mi a különbség a választási csalás és a visszaélés között? Kaphat-e börtönbüntetést, aki szavazatot vásárol vagy elad? Videóban válaszolunk, amelyből az is kiderül, hány olyan falu volt Magyarországon a legutóbbi választásokon, ahol csak kormánypárti delegáltak számolták a szavazatokat.

Mit lehet tenni a tiszta választásokért? – Civil műhely, kézikönyv, forródrót
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:05:13 0:00

El kell hagyniuk Ukrajnát az amerikai diplomaták családtagjainak

Az Egyesült Államok elrendelte, hogy az Ukrajnában szolgálatot teljesítő amerikai diplomaták családtagjai hagyják el az országot az orosz katonai beavatkozás veszélye miatt. A washingtoni külügyminisztérium arról számolt be, hogy a kijevi külképviseleten dolgozók rokonainak haza kell térniük, és önkéntes alapon a kisegítő személyzet tagjai is távozhatnak a kormány költségén. A lépést az európai szövetségesek közül egyelőre csak Nagy-Britannia követte.

Mindeközben a NATO további hadihajókkal és repülőgépekkel erősíti kelet-európai jelenlétét az Ukrajna körül csapatösszevonásokat végrehajtó Oroszország elrettentése céljából. Dánia fregattot küld a Balti-tengerre, illetve négy F–16-os vadászgépet Litvániába a térség légtérellenőrzési műveletének keretében. Spanyolország is hajókat vezényel a NATO haditengerészeti erőinek kötelékébe, illetve harci repülőgépek küldését fontolgatja Bulgáriába, ahova Hollandia két F–35-ös katonai gépet telepít áprilisban. Franciaország jelezte, hogy kész csapatokat szállítani Romániába.

Nyugodt napot!

Báthory Róbert

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG