Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: kitálalnak az idősotthonok ápolói


Rossz munkakörülményekről, egyre kevesebb ápolóról számoltak be az idősotthonokban dolgozók. Utánajártunk annak is, mit csinál a NER legfiatalabb generációja és bemutattunk egy Abaújszántón élő Fidesz-tag holland nyugdíjast.

Hétköznapi küzdelmek az idősotthonokban

Péntek reggelre ismét megugrott a koronavírus következtében elhunytak száma Magyarországon, 187 ember veszítette életét 24 óra alatt. Az új fertőzöttek száma 4428, jelenleg 7335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen.

Nagyon kevesen vannak, ráadásul a létszám egyre fogyatkozik, mert alacsony a fizetés és rosszak a munkakörülmények. Két, idősotthonban dolgozó ápoló mesélt a Szabad Európának a hétköznapi küzdelmekről. Például arról, hogy kénytelenek kimosni és újra felvenni az elvileg egyszer használatos, levétel után veszélyes hulladéknak minősülő ruhákat. Ajánlom cikkünket, melyből további részletek is kiderülnek.

A NER legfiatalabb generációja

A társadalmi egyenlőség marxista métely, a feministák nem fognak megvédeni az ellenségtől, az iszlám pedig zagyva, önellentmondásos politikai ideológia - üzenik azok a fiatalok, akiknek csatornáján Novák Katalin beszélt a nemek közti egyenlőtlenségről. Még nincsenek 30 évesek, de már fontos pozíciókat foglaltak el: oknyomozó írásunkban bemutatjuk a NER legfiatalabb generációját.

Pröhle Gergely volt német és svájci nagykövet szerint az ország és a Fidesz is jobban járna, ha az Európai Néppárt nem zárná ki magyar tagját, amelynek brüsszelezése ugyanakkor nagyon távol áll tőle. „Saját magunkban kell tisztázzuk, hogy mi akartunk ennek a közösségnek a tagjai lenni” – mondta az Európai Unióról a Szabad Európának adott interjúban. A Petőfi Irodalmi Múzeum volt főigazgatója zavaros társaságnak tartja az Európai Parlamentnek azt a két frakcióját, ahová a Fidesz beülhet, ha kiraknák a Néppártból.

Portré a Fidesz-tag holland nyugdíjasról

Egyetért Orbán Viktorral, a húsfüstölője falára egy Fidesz-plakátot szögezett ki - Eduárd, a holland nyugdíjas 10 éve él Abaújszolnokon, turistaparadicsomot csinálna a faluból. Imádja Magyarországot, ahol szerinte, „ha dolgozol, akkor mindened megvan”.

Eduárd, a borsodi holland Fidesz-tag: "Szeretlek, Magyarország"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:57 0:00

Elmarasztalta az Európai Bíróság Magyarországot, amiért válogatás nélkül toloncolták vissza a menekülteket, és a menedékkérelmi eljárás során a tranzitzónának nevezett földszakaszon kellett várakozniuk. Ez lényegében megegyezik azzal a döntéssel, amit még májusban hozott az EB a Magyar Helsinki Bizottság által képviselt sértettek ügyében.

Putyin sajtótájékoztató vagy egy 20 km-es túra?

Négy és fél órás sajtótájékoztatót tartott az orosz elnök. Vlagyimir Putyin szokásos éves tájékoztatója nem először nyúlt ilyen hosszúra, derül ki infografikánkból, melyben azt is megmutatjuk, mi minden mást lehet ennyi idő alatt csinálni. (Például túrázni egy nagyot.)

Végül hadd ajánljam figyelmükbe a CNN cikkét, melyben rendkívül ritka, XIX. századi fotókon keresztül mutatják be az akkori Kínát. A képeket az 1850-es években az ázsiai országba utazó nyugati fotósok készítették.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG